Boeken

De duik: trouble in paradise

De duik

Mark en Erin lijken het perfecte stel, maar een mysterieuze vondst maakt hier abrupt een einde aan.

De duik

Het is dat De duik begint met een lijk, anders zou je bijna denken dat je een roman te pakken hebt, in plaats van een thriller. Want Mark en Erin, zo op het eerste oog een stel waar iedereen jaloers op is, genieten volop van hun romantische reis. Van elkaar, en van het eiland waar zij verblijven, Bora Bora.

Maar goed, dat lijk dus. Het boek begint ermee, maar eigenlijk is het het einde waar je direct na het openslaan van het boek mee geconfronteerd wordt. Een lijk, en een moordenaar. Maar waarom in vredesnaam? Wat gaat er tijdens de romantische reis zo gruwelijk mis dat het hiermee eindigt?

Verrassing!

Het draait allemaal om iets dat het gelukkige stel onder water aantreft tijdens het duiken. Iets dat hun leven zal veranderen. Op een goede manier, zo lijkt het eerst, want we hebben het hier over een tas met zeer interessante inhoud.

Helaas zijn sommige dingen te mooi om waar te zijn. De ‘verrassing’ brengt een hoop ellende met zich mee, gevaar ook, en brengt ook in Erin en Mark zelf het slechtste naar boven.

De duik is een boek vol verrassingen, een verhaal dat laat zien hoe hebzucht en geheimen het slechtste in de mens naar boven kan brengen. Op een verrassende manier verteld, en al ken je de ontknoping aan het begin van het boek, de weg erheen is minstens zo spannend.

De duik – Catherine Steadman
ISBN 9789045216232
Karakter Uitgevers
€19,99