Boeken

De boeken van Oranje

Met de naderende troonswisseling neemt ook het aantal nieuwe boeken over de koninklijke familie snel toe. Maar geen boek is zo spannend als De boeken van Oranje!

Vooropgesteld, Patrick Bernhart schrijft fictie, en De boeken van Oranje vormt daar geen uitzondering op. Maar we hebben het hier wel om fictie van het soort dat je aan het denken zet. Dat je doet afvragen of er een kern van waarheid in zou kunnen zitten. Want de fantasie van de schrijver past wel heel mooi om de feiten heen…

Wat nou als de geschiedenis van de Oranjes zoals wij deze kennen, niet de waarheid is? Wat nou als de historici die het leven van de Oranjes op mogen tekenen geen toegang hebben tot de feiten die er écht toe doen? En wat nou als de echte geschiedenis door de eeuwen heen is opgetekend door de troonopvolgers zelf? Wat zou jij dan doen als jij de betreffende boeken op het spoor was?

In De boeken van Oranje spelen echte personen de hoofdrol. Historicus Cees Fasseur, Marco Kroon, de gehele koninklijke familie en zelfs René Froger vinden zichzelf terug in het boek. En alhoewel we het hier hebben over fictie, als lezer zul je op geen enkel moment hoofdschuddend denken dat de auteur gek is geworden. Misschien is dat juist wel het ‘enge’; Patrick Bernhart weet personen, situaties en gebeurtenissen zo te beschrijven dat je ze ogenblikkelijk voor waarheid aan kan nemen.

De boeken van Oranje, dat zich afspeelt in de dagen vlak voor 30 april 2013 is spannend en grappig, en geeft tegelijk stof tot nadenken. Een Oranje boek voor iedereen die wel genoeg heeft van alle ‘speciale uitgaves’ die de afgelopen tijd verschenen zijn. Een Oranje boek voor de liefhebber van spannende boeken en complotten. Heerlijk!

De boeken van Oranje – Zo werd ik koning- – Patrick Bernhart
ISBN 9789046815373
Nieuw Amsterdam
14,95 euro