Boeken

De bigamist

Het zal je gebeuren. Denk je de man van je dromen gevonden te hebben, blijkt ‘ie er een dubbelleven op na te houden. Of een ‘driedubbelleven’ zelfs… Het overkwam Mary Turner Thomson. ‘Haar’ Will bleek er nog enkele gezinnen op na te houden, en alle vrouwen met wie hij getrouwd was flinke sommen geld te hebben afgetroggeld. Erg sneu, maarre… zoiets laat je je toch niet overkomen zou je zeggen? Als je weet hoe Will te werk ging zul je er anders over denken.

Will was charmant, palmde vrouwen volledig in. Hij koos voornamelijk jonge alleenstaande moeders uit, die uiteraard genoten van alle aandacht, die hen normaal niet zo makkelijk aan kwam waaien. Helaas kon Will nooit al te lang op 1 plek blijven, en verdween hij soms zomaar voor kortere of langere tijd. En afspraken nakomen, dat was ook niet zijn sterkste kant. Genoeg reden om hem te dumpen zou je zeggen, maar Will had een reden voor zijn afwezigheid: hij werkte als geheim CIA agent, en werd regelmatig bedreigd danwel uitgezonden naar gevaarlijke gebieden.

Hoe kun je erin trappen, zul je denken, de verhalen waar hij mee thuis kwam waren echt te bizar voor woorden. Als je echter Mary’s verhaal leest, waarin zij haar tijd met Will heel nauwkeurig beschrijft, gaat er wel een klein belletje rinkelen, maar zie je ook wel waarom zij er steeds intrapte. Will maakte zijn vrouwen bang voor ‘de vijand’, de CIA en de contacten die hij via zijn werk had opgedaan, en had altijd een mooi verhaal klaar. Mary’s ontmoeting met Will leverde uiteindelijk 6 absurde jaren, een faillisement én een bijzonder intrigerend boek op. Een boek waaruit blijkt dat Mary en de andere vrouwen welliswaar wat naief zijn geweest, maar ook dat dit eigenlijk iedereen zou kunnen overkomen. Angstaanjagend.

De bigamist – Mary Turner Thomson
ISBN 9789069749396
Uitgeverij Arena
18,95 euro

De bigamist
Bestel via Bol.com: De bigamist
Turner Thomson, M.