Boeken Favourites

De babyplanner

Barbara Muller werkt als weddingplanner als haar leven opeens op zijn kop staat: ze raakt zwanger, en niet bepaald door de liefde van haar leven. Wat te doen? De baby houden of niet? En hoe zit het met de relatie met de vader?

Een aantal jaar later: Barbara is samen met Max, samen willen ze graag een kindje. Maar dat blijkt lastig, via de natuurlijke weg zelfs vrijwel onmogelijk. Ze gaan een ’traject’ in zoals dat heet, met veel ups, en vooral downs. Zal het hen lukken toch hun diepste wens in vervulling te laten gaan?

De babyplanner bestaat uit 2 losse verhalen zo lijkt het, met als enige overeenkomst de hoofdpersoon. Dat zorgt in het begin best voor wat irritatie: zit je net in het meeslepende verhaal van een stel dat geen kinderen kan krijgen, wordt je opeens het andere verhaal, van een niet geplande zwangerschap ingezogen. Naarmate het boek vordert blijkt echter dat deze verhalen uiteindelijk prima in elkaar passen, en elkaar uiteindelijk ook ’tegenkomen’. Samen vormen zij het grotendeels autobiografische verhaal van Barbara, die zichzelf met veel doorzettingsvermogen en vooral ook humor door een aantal woelige jaren van haar leven werkt. De pijnlijke realiteit van onvruchtbaarheid, vermengd met humor en herkenbare dagelijkse belevenissen: De babyplanner lees je achter elkaar uit.

De babyplanner – Barbara Muller
ISBN 9789044328318
The House of Books
17,95 euro

De babyplanner
Bestel via Bol.com: De babyplanner
Barbara Muller