Boeken

De baas zijn, zonder een bitch te worden

Vrouwen in leidinggevende functies krijgen nogal eens de benaming ‘bitch’. Of dat nu ligt aan de vrouwen in kwestie, of aan de mensen die eigenlijk nog steeds niet zo goed tegen een ‘vrouw met ballen’ kunnen is overigens vaak nog maar de vraag.

Caitlin Friedman en Kimberly Yorio gaan er, mede op grond van hun eigen ervaring vanuit, dat het een beetje aan beide ligt. Vrouwen zijn prima geschikt voor leidinggevende functies, maar maken (door bv onzekerheid of het typische vrouwending ‘aardig gevonden willen worden’) soms wat fouten. Mensen die niet gewend zijn aan leidinggevende vrouwen straffen dat keihard af en voila: de baas is een bitch.

In het boek dat deze twee dames schreven over deze kwestie krijg je vooral heel veel tips om op een goede manier leiding te geven, waarbij je gebruik maakt van je typisch vrouwelijke kwaliteiten als geduld, wijsheid en vindingrijkheid. Je leert dicht bij jezelf te blijven, maar toch autoriteit uit te stralen, op een manier die bij je past.

Of er door dit boek nooit meer ‘bitch’ gezegd zal worden tegen leidinggevende vrouwen is zeer te betwijfelen. Maar de vrouwen die dit boek gelezen hebben, en de tips toegepast, weten wel zeker dat het in ieder geval niet meer aan hen kan liggen.

De baas zijn – zonder een bitch te worden – C. Friedman & K. Yorio
ISBN 9789058313942
Uitgeverij Sirene
18,95 euro

De baas zijn, zonder een bitch te worden
Bestel via Bol.com: De baas zijn, zonder een bitch te worden
K. Yorio