Boeken

Daphne Deckers nieuwe boek: Het vliegende schaap

Wist je dat de allereerste ballonvlucht als bemanning een schaap, eend en haan had? Daphne Deckers gebruikte dit als uitgangspunt voor haar nieuwe boek ‘Het vliegende schaap’.

Het vliegende schaap

Het vliegende schaap is een avontuurlijk boek, geschreven als een echte klassieker, voor kinderen van alle leeftijden. Het heeft elementen van een sprookje, zeker ook vanwege de schrijfstijl, maar bevat genoeg humor en spanning om er een Disney klassieker in te zien.

Schaapje Georgette

Georgette (Sjors, voor intimi) is een schaapje dat haar moeder heeft verloren. Ze sluit vriendschap met eend Pulletje en haan Gallus. Dat zij samen de eerste bemanning van de allereerste ballonvaart zouden worden, zagen zij niet aankomen!

Historisch

Leuk aan Het vliegende schaap is dat Daphne Deckers echte historische feiten als uitgangspunt heeft genomen voor het verhaal. In het Frankrijk van Lodewijk XVI leefden Joseph en Etienne Montgolfier, zonen van een rijke papierfabrikant, die de luchtballon uitvonden. De allereerste ballonvaart vond plaats op 19 september 1783, met net als in het boek een schaap, eend en haan als bemanning.

Feiten, maar dan wel in combinatie met een behoorlijk prominente rol voor de dieren. Juist hun verhaal, Daphne Deckers is er prima in geslaagd dit te verweven met de historische feiten, maakt ‘Het vliegende schaap’ zo heerlijk om te lezen.

Het vliegende schaap – Daphne Deckers
ISBN 9789048822126
Moon
€17,50