Boeken

Botje van Janneke Schotveld

Janneke Schotveld kennen we natuurlijk van Superjuffie. Haar nieuwe boek heet Botje, wij lazen het.

Botje

Botje gaat over Bibi, een meisje wiens vader een wolwinkeltje heeft. Leuk, maar niet echt spannend. Een wat stoerdere winkel, of een restaurant (zoals de vader van haar vriendje), dat zou ze veel leuker vinden.

Gelukkig blijkt Bibi haar vader niet nodig te hebben om wat spanning in haar leven te krijgen. Dat blijkt maar weer als er een pakje wordt bezorgd, met daarin een meisjesrobot. Botje heet ze, en ze is dol op olijfolie en voorgelezen worden. Ze laat keiharde boeren en ze kan supergoed voetballen. Bibi’s leven wordt opeens een stuk leuker: ze wil Botje nooit meer kwijt!

Spannend

Of dat gaat lukken, wordt nog even spannend. Een Russische meneer lijkt kosten wat het kost Botje te willen hebben. Natuurlijk doet Bibi er alles aan om dat te voorkomen, maar dat lijkt een behoorlijk lastige missie te worden. Raakt ze Botje nu voor altijd kwijt?

Lekker avontuurlijk

Botje is een lekker avontuurlijk boek, dat nu eens een meisje in de hoofdrol heeft. Leuk, want het zijn echt niet alleen jongens die van dit soort spannende boeken houden. Die spanning wordt trouwens prima afgewisseld met grapjes en gezelligheid, wat Botje gewoon een heerlijk (voor)leesboek voor kinderen vanaf een jaar of 8 maakt.

Botje – Janneke Schotveld
ISBN 9789000339280
Van Holkema & Warendorf
€13,99