Boeken

Botel Bibalo: Het geheim van de kapitein

Ken je Botel Bibalo al? Onlangs verscheen er een nieuw deel in deze kinderboekenserie van Vivian den Hollander, natuurlijk lazen wij het.

Botel Bibalo

De vader van Bart en Bibi is een hotel begonnen op een boot, een botel dus. Hartstikke leuk en spannend voor de kinderen, met al die bijzondere gasten die langskomen.

Mooi uitgangspunt voor een kinderboekenserie, speciaal voor kinderen die al aardig zelf kunnen lezen, of zich graag laten voorlezen. Een beetje spannend soms, maar vooral lekker grappig en avontuurlijk/

Het geheim van de kapitein

Het geheim van de kapitein is alweer het derde Botel Bibalo boek, maar het is geen probleem als je de twee eerdere boeken niet gelezen hebt, je zit zo in het verhaal. De letters zijn lekker groot en worden volop afgewisseld door illustraties, zodat het boek makkelijk wegleest.

Doordat de hoofdrolspelers een jongen en een meisje zijn, zal het boek (heel slim!) zowel jongens en meisjes in de middelste groepen van de basisschool aanspreken. In Het geheim van de kapitein draait het om een oude, zeurderige zeekapitein, Bart en Bibi noemen hem Hangsnor, die het op het botel lijkt te hebben voorzien. Betekent dat einde Botel Bibalo?

Het boek is vanaf bladzijde 1 leuk, en lekker avontuurlijk, zonder dat het te spannend wordt voor kinderen. Gewoon een lekker leesboek, duidelijk geschreven door een ervaren auteur die weet hoe ze de aandacht van haar doelgroep vast weet te houden. Leestip!

Botel Bibalo: Het geheim van de kapitein – Vivian den Hollander
ISBN 9789000344123
Van Holkema & Warendorf
€12,99