Boeken

Botel Bibalo: Een spannende ontsnapping

Het is heel belangrijk om je kind ook in de zomervakantie te laten lezen. En met het nieuwe Botel Bibalo boek is dat zeker geen straf!

Vivian den Hollander is nu auteur, maar werkte vroeger zelf in het onderwijs. Als geen ander weet zij dus wat voor boeken kinderen leuk vinden, maar ook hoe je hun aandacht vast kan houden en hoe belangrijk het is dat boeken aansluiten bij de leefwereld en het leesniveau van een kind.

Met Hotel Bibalo richt zij zich op kinderen die goed, en zelfstandig kunnen lezen. Het boek heeft geen AVI aanduiding, maar is voor de meeste kinderen vanaf groep 5 ongeveer prima te lezen. De lekker grote letters, duidelijke zinsopbouw en niet al te ingewikkelde (maar zeker geen kinderachtige!) taalgebruik dragen wat dat betreft een steentje bij.

Dit boek, Een spannende ontsnapping, is het tweede deel in de Botel Bibalo serie. Heb je het eerste deel gemist, geen nood, de boeken vallen ook prima los van elkaar te lezen. Botel Bibalo draait om Bart en Bibi, die samen met hun vader op een oud schip wonen. Hij is daar een hotel begonnen, en daar komt in dit boek een hele beroemde zanger slapen. Zijn komst moet geheim blijven, hij heeft even rust nodig.

Helaas blijkt roddelfotograaf Jaap Mug hem toch op het spoor te zijn, en bedenken Bart en Bibi een plan om de zanger ongezien van boord te smokkelen. Maar ja… da’s makkelijker gezegd dan gedaan.

Het boek is een heerlijke mix tussen alledaagse, herkenbare situaties, aangevuld met dat stukje avontuur dat ieder kind wel in zijn leven zou willen. Een lekker leesboek voor jongens en meisjes!

Botel Bibalo: Een spannende ontsnapping – Vivian den Hollander
ISBN 97890003372620
Van Holkema & Warendorf
€12,99