Boeken Film

Boeken kijk je op Netflix!

Op Kidslog kom je regelmatig boeken tegen. Vinden we belangrijk, want het blijft voor kinderen lastig om in deze snelle tijd de rust te vinden om lekker met een boek te gaan zitten.

Maar soms… dan mag je zo’n boek ook best eens bekijken, in plaats van lezen. Sterker nog, een aantal films gebaseerd op een boek is zo leuk, dat het kinderen waarschijnlijk alleen maar uitnodigt om de boeken ook te gaan lezen. Een paar van deze goede films vind je op Netflix.

Zo is daar Matilda, naar de bestseller van Roald Dahl. Al decennialang heerlijk om te lezen, en door de steeds vernieuwde vormgeving ook nog steeds aantrekkelijk genoeg, maar sinds de film weer helemaal in beeld bij de hedendaagse jeugd. Een aanrader!

Dol zijn we ook op films van eigen bodem, gebaseerd op Nederlandse boeken. Neem nu De Kameleon 2, die ook op Netflix te vinden is. Toen in 1949 het eerste deel verscheen had niemand kunnen voorspellen dat in 2014 de boeken nog steeds populair zouden zijn, en er zelfs twee gelijknamige speelfilms zouden verschijnen. Hoe een klassieke boekenreeks nog steeds relevant is, en heerlijk weg leest (en kijkt!).

Dolfje Weerwolfje is van wat recentere datum, het eerste deel van de boeken van Paul van Loon verscheen in 1996, maar ook deze serie mag inmiddels een klassieker worden genoemd. Logisch dat deze heerlijke boeken hun eigen film kregen!