Boeken winnen

Boek van de maand: De val van Turing – David Lagercrantz (+WIN!)

De val van Turing David Lagercrantz

Ons Boek van de maand maart is de nieuwe roman van David Lagercrantz, De val van Turing.

Feiten en fictie worden verweven, in dit prachtige boek over Alan Turing, de vader van de moderne informatica. Meer over dit boek weten of een exemplaar winnen? Lees dan snel verder.

De val van Turing

Op het nachtkastje ligt een half opgegeten appel gedrenkt in cyanide. Alles wijst op zelfmoord. De dode man is niemand minder dan Alan Turing, een briljant wiskundige. De jonge rechercheur Leonard Corell leidt het politieonderzoek. Hij komt onder grote druk van zijn superieuren te staan omdat het een uiterst gevoelige en complexe zaak blijkt te zijn. Niet alleen vanwege Turings geaardheid, homoseksualiteit was strafbaar, maar vooral vanwege zijn geheime werk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Turing blijkt een grote rol gespeeld te hebben bij het kraken van de Enigmacode van de nazi’s waardoor vele levens gespaard bleven. Was zijn rol na de oorlog nog niet uitgespeeld?

David Lagercrantz

Auteur David Lagercrantz studeerde filosofie en religie aan de universiteit en ging naar de school voor journalistiek in Göteborg. Hij schreef verschillende thrillers, romans en non-fictieboeken. Wereldwijd is hij het meest bekend van zijn biografie over de profvoetballer Zlatan Ibrahimović en het vervolg op de Millennium-serie van Stieg Larsson, Wat ons niet zal doden.

Winnen

Wil jij De val van Turing winnen? Het boek is de hele maand maart ons Boek van de maand, en natuurlijk geven we ook weer vijf exemplaren weg. Vul het onderstaande formulier volledig in om kans te maken op dit boek.

[cforms name=”aw bruna maart”]