Boeken Favourites

Beursbabe

Dat er op de beurs alleen snelle jongens rondlopen is niet waar. Niet zo lang geleden liep er ook minimaal 1 jonge vrouw rond, Venetia. Maar in de tijd dat de beurzen crashten, gebeurde dat ook met haar carrière. In ‘Beursbabe’ doet ze verslag van haar leven in de Londense City én haar ondergang.

Venetia betreedt als makelaar de beurs nog voor de kredietcrisis losbreekt. De taferelen die zij beschrijft zouden prima in een fictie verhaal passen, maar zijn de ontluisterende waarheid. Drinken, snuiven, uitbundige diners en andere ‘uitjes van de zaak’: al snel is er geen dag meer die Venetia nuchter eindigt. Dat zware leven, tot diep in de nacht drinken en ’s morgens vroeg weer aan het werk, breekt haar uiteindelijk behoorlijk op. Maar het is uiteindelijk haar leidinggevende, die haar de genadeklap geeft.

Schelden op de beursvloer is niet ongewoon, iemand 10 minuten lang voor van alles nog wat uitmaken toch wat anders. Venetia eindigt met een zenuwinzinking thuis, en besluit haar verhaal op papier te zetten. Het wordt binnen enkele dagen gepubliceerd, en niet veel later zit haar carrière erop: oneervol ontslag. Rot voor haar, maar fijn voor ons. Dit gaf haar namelijk de tijd om haar verhaal te doen in dit boek, dat leest een trein. Ongeloof, medelijden en afschuw wisselen elkaar in rap tempo af als je dit boek leest, absoluut een aanrader.

Beursbabe – Venetia Thompson
ISBN 9789089901347
Uitegeverij Arena
18,95 euro


Beursbabe
Bestel via Bol.com: Beursbabe
Thompson, V