Boeken

Benno heeft een goed hart

In vrijwel iedere klas zit er wel een kind dat buiten de groep valt. Een kind dat zich niet aan de regels houdt, geregeld straf krijgt en iedereen tegen zich op weet te zetten. Vaak gaat daar een heel verhaal achter schuil, en dat komt in het boekje ‘Benno heeft een goed hart’ naar voren.
 
Bij Benno in de klas zit Hector, ook zo eentje die altijd problemen lijkt te veroorzaken. Als Benno op een dag een feestje geeft, kijkt Hector zo zielig dat hij hem ook uitnodigt. Hector zegt blij ‘ja’, maar als Benno denkt aan alles dat er door Hector mis kan gaan op zijn feestje heeft hij meteen weer spijt dat hij hem gevraagd heeft. Het valt echter allemaal erg mee, en zowel Benno als Hector genieten met volle teugen. Aan het einde van het feestje wordt Hector echter niet opgehaald, en wanneer Benno en zijn familie besluiten hem dan maar thuis te brengen zien ze dat Hector het allemaal een stuk minder fijn heeft dan zij.
 

Dit boekje leert kinderen dat niet iedereen in fijne omstandigheden oprgoeit, en dat kinderen die het thuis niet erg goed hebben dat nogal eens kunnen afreageren. Niet alle kinderen en niet alle families zijn hetzelfde, maar als we elkaar accepteren en proberen te helpen is dat voor iedereen veel prettiger. De moraal ligt er wat dik op, maar voor de doelgroep (kleuters) is dat misschien ook wel goed. Een duidelijk en herkenbaar boekje over een thema dat niet regelmatig voorbij komt. 

Benno heeft een goed hart – Thierry Robberecht & Philippe Goossens
ISBN 9789044810974
Clavis uitgeverij
10,95 euro
 

Benno heeft een goed hart
Bestel via Bol.com: Benno heeft een goed hart
Thierry Robberecht