Boeken

Alfons, nee! Dat is niet oké!

Kinderen vinden het vaak best lastig om opeens een jonger broertje of zusje te krijgen. Tuurlijk, zo’n klein kindje is best schattig, maar niet als het jouw spullen stuk maakt.

Wist je dat dat niet alleen bij kinderen zo is, maar ook bij monsters? We kwamen erachter door het boek Alfons, nee! Dat is niet oké! te lezen.

Alfons, nee! Dat is niet oké!

Natalie krijgt er opeens een broertje bij: Alfons. Prima, want ze vinden veel dezelfde dingen leuk. Samen spelen, samen voorgelezen worden: hartstikke gezellig.

Maar Alfons heeft ook vervelende eigenschappen. Zo eet hij graag dingen op. Bij voorkeur dingen van Natalie, zoals haar lievelingsboek. En daar is Natalie niet blij mee. Sterker nog: ze maakt een tekening met allerlei vreselijke dingen die Alfons wat haar betreft mogen overkomen. Maar als dat ook echt lijkt te gebeuren is ze daar toch eigenlijk niet zo blij mee…

Herkenbaar

Alfons, nee! Dat is niet oké! is een heerlijk boek om voor te lezen aan een kind dat zijn kleine broertje of zusje soms meer dan zat is. Het geeft erkenning, zo’n klein mormel kan knap vervelend zijn, maar laat hen ook inzien dat een leven zonder dit nieuwe gezinslid eigenlijk ook geen goed idee is.

Alfons, nee! Dat is niet oké! – Daisy Hirst
ISBN 9789047707127
Lemniscaat
€13,95