Beauty Favourites Getest

Vichy Idéalia

Of een crème goed is, dat durven wij nooit zo snel te zeggen. Dat hangt van nogal veel factoren af, zoals de persoonlijke voorkeur van de gebruiker en de geschiktheid van de crème voor de huid van de gebruiker. Maar toch durven we Idéalia van Vichy toch wel een bijzonder prettig product te noemen!

De crème (adviesprijs 24,95 euro, te koop bij de apotheek) richt zich in het bijzonder op vrouwen van in de dertig. Precies de leeftijd waarop regelmatig smeren belangrijk wordt, maar waarop je ook moet kijken naar de geschiktheid van een product. Veel vrouwen grijpen naar ’te zware’ producten, die problemen aanpakken waar je op deze leeftijd nog helemaal geen last van hebt. Idéalia doet precies wat de dertiger wil: de huid goed verzorgen, de kwaliteit ervan verbeteren, roodheid en pigmentvlekken laten verdwijnen en rimpels laten vervagen.

Daar ligt natuurlijk een complexe technologie achter, waar door Vichy 5 jaar aan gewerkt is, en waar 2 patenten op berusten. Deze techniek laten wij even aan ons voorbij gaan, veel te ingewikkeld, maar interessant is wel hoe de crème zijn werk doet. Dat gebeurt namelijk zowel van binnenin, waar de huid laag voor laag hersteld wordt. De grote vraag is natuurlijk wel: zien wij na een paar weken gebruik verschil?

Het antwoord is eenvoudig: ja! Waar het product een maand nodig heeft om zijn werk optimaal te doen, werden wij al bij de eerste keer smeren enthousiast. De crème trekt snel in en laat de huid direct soepel en egaal aanvoelen. Hiermee is het een perfecte basis voor een foundation, die een stuk mooier blijft zitten dan op een ‘kale’ huid. Directe werking dus, de huid voelt meteen gladder en droge plekjes lijken te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een paar weken later, terwijl we Idéalia dagelijks twee maal gebruikten is dit effect nog steeds aanwezig, en lijkt het structureel te zijn geworden. De huid ziet er levendiger, gladder en simpelweg verzorgder uit dan voor het gebruik.

Of Idéalia beter is dan andere crèmes, daar gaan we ons niet aan wagen. Wel kunnen we stellen dat er genoeg producten zijn die duurder zijn en minder goed, minder compleet hun werk doen. Voor de dertiger die huidverzorging serieus neemt en een product zoekt dat bij de levensfase van haar huid hoort is Idéalia absoluut het proberen waard.