Beauty

Sebastian Professional Twisted: algen voor je krullen

Sebastian Professional Twisted

Ze zijn er niet zoveel, complete series met zowel verzorging als styling voor krullend haar. En dan zeker niet van professionele kwaliteit! Met Twisted zet Sebastian Professional een toplijn neer, en dat allemaal dankzij algen.

Sebastian Professional Twisted

Als je nieuwe producten introduceert, dan moet je het goed doen, hebben ze vast gedacht bij Sebastian. En dus komen ze met een zeer uitgebreide lijn, die je kunt onderverdelen in verzorging en styling.

Binnen de verzorgingslijn vind je een shampoo, conditioner en masker, de stylinglijn bestaat uit een cream, foam en spray. Alles wat je nodig hebt om je krullende haar perfect te verzorgen en te stylen.

Dat brede aanbod aan producten vinden we een enorm pluspunt (alles is op elkaar afgestemd, perfect!), maar kan ook wel een probleempje opleveren. De producten hebben verkoopprijzen die variëren van €22,69 tot €35,50, en wil je ze alle zes aanschaffen loopt dat dus behoorlijk in de papieren. Zelf zouden we aanraden de producten te nemen die voor jou het belangrijkst zijn: het is goed om je shampoo en conditioner (en heeft je haar extra verzorging nodig ook het masker) op elkaar af te stemmen, maar qua stylingproducten kun je ook kiezen voor enkel de foam of juist de cream en/of spray. Maar net wat je het liefst gebruikt!

Sebastian Professional Twisted

Algen?

Om even terug te komen op het begin van dit stuk: er zitten algen in deze producten verwerkt. Waarom? Tja, dat vroegen wij ons ook af. De makers van de producten hebben geprobeerd de flexibiliteit en veerkracht van algen terug te laten komen in de Twisted-lijn, en hebben hiervoor o.a. carrageen-extract uit roodalg gebruikt. In combinatie met heel veel andere stofjes die lief zijn voor krullen, leverde dat een serie producten op die zorgt voor elastische flexibiliteit, veerkracht, hydratatie, anti-frizz en definitie.

Sebastian Professional Twisted

Werkt het?

Bij zulke dure producten hoop je natuurlijk maar één ding: dat ze goed werken. Iedere krullenbol weet dat er tal van productyen te koop zijn die goed lijken te werken, maar bij wat langer gebruik je krullen eerder futloos, zwaar of juist droog maken. En helaas, we weten ook dat wat voor de ene persoon perfect werkt, voor de ander een grote teleurstelling kan zijn.

We kunnen je dus niet garanderen dat de Twisted producten de ideale oplossing zijn voor jouw krullen. We kunnen je enkel verzekeren dat ze voor de meeste krullen wél een prima oplossing zijn. Simpelweg door de goede samenstelling overtreffen ze wat ons betreft alle drogisterijmerken, waar we op krullengebied nog nooit langdurig tevreden over zijn geweest. Je krullen worden niet zwaar, niet overdreven zacht en glad (zodat de krul ‘eruit glijdt’), en krijgen alle ruimte om zichzelf te zijn.

Onze favoriet is de Twisted Curl Reviver Spray. Geen echte haarspray, want niet fixerend, maar wel precies wat weerbarstige krullen nodig hebben. Je brengt de spray op droog haar aan, en je krullen worden getemd, en ‘veren’ terug in de juiste vorm. Zeker op vochtige dagen, een ramp voor iedere krullenbol, kan het geen kwaad dit flesje in je tas te hebben zitten en in de loop van de dag nog eens opnieuw te gebruiken om je haar weer wat te fatsoeneren en ‘ontpluizen’.