Beauty

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

Een tijdje geleden introduceerde Scholl de Velvet Smooth, een elektrische voetvijl. Een product dat behoorlijk opviel, we konden thuis opeens eelt verwijderen als een heuse pro.

Dit voorjaar is het tijd voor de Scholl Velvet Smooth Wet & Dry, een verbeterde versie met een aantal behoorlijke pluspunten. Natuurlijk probeerden we hem uit!

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

Bij de introductie van de oorspronkelijke Scholl Velvet Smooth Express Pedi waren we al redelijk enthousiast, lees ons verslag hier nog maar eens. Minpunten waren toen nog dat je huid droog moest zijn bij gebruik, het apparaat werkte op batterijen, de vijl-kop regelmatig vervangen moest worden en het apparaat redelijk duur in aanschaf was. In hoeverre is Scholl met deze puntjes aan de slag gegaan?

Laten we beginnen met de prijs: die is niet gedaald. Sterker nog, deze nieuwe variant is met €59,99 zelfs nog een tikkie duurder. Een behoorlijke aanschaf, zeker als je bedenkt dat je de vijl-koppen ook nog steeds regelmatig moet vervangen en zo’n navulverpakking €19,99 kost. Maar, we moeten eerlijk zijn, het product is verder wel sterk verbeterd.

Zo is de Scholl Velvet Smooth Wet & Dry oplaadbaar: geen gedoe meer met batterijen, maar een simpele oplader die ervoor zorgt dat het apparaat altijd klaar is voor gebruik, en een constante kwaliteit en snelheid behoudt. Een flinke verbetering ten opzichte van de oude versie op batterijen! Daarnaast is het apparaat nu ook geschikt voor de vochtige huid, maar dat niet alleen, je kunt hem door zijn waterproof design zelfs onder de douche gebruiken. Handig, zo maak je er een routineklusje van dat je voortaan bijvoorbeeld in één moeite door doet met het ontharen van je benen. Ook heeft het apparaat twee snelheden, zodat je zelf kunt inschatten wat jouw voeten op dat moment nodig hebben.

De laatste verbetering is dat het apparaat net wat lekkerder in de hand ligt als zijn voorganger, en een wat minder goedkope uitstraling heeft. Veel verbeteringen dus!

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

Werkt het?

De belangrijkste vraag blijft natuurlijk of deze elektrische voetvijl een beetje werkt. Daar kunnen we kort over zijn: ja. Natuurlijk kun je ook een gewone eeltvijl gebruiken, maar zo’n elektrische variant werkt wel een stuk relaxter (minder lamme armen!) en effectiever. Of we hem, gezien de hoge aanschafprijs, zelf hadden gekocht durven we te betwijfelen, maar nu we hem in huis hebben zal hij regelmatig worden gebruikt. Zeker voor dames die snel last hebben van eelt onder hun voeten is het een goede aanschaf, die zijn aankoopprijs terug zal verdienen in de vorm van tijdswinst!