Beauty

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit: shapen met Kate Moss

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Je hebt de term vast weleens voorbij horen komen: shapen. Je gezicht op de juiste plekken van schaduwen of juist highlighters voorzien, zodat je de vorm optisch kunt veranderen.

Omdat dit wat instructie én de juiste producten vereist, komen steeds meer merken met kant-en-klare sets om aan de slag te gaan. Nieuw is de Rimmel Sculpting & Highlighting Kit, wij probeerden hem uit.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Niemand minder dan Kate Moss, gezicht van Rimmel, ontwierp de Rimmel Sculpting & Highlighting Kit. Als model weet zij als geen ander wat de juiste make-up voor je gezicht kan doen tenslotte!

Het uitgangsprincipe van shapen is heel eenvoudig: de delen van je gezicht die wel wat minder aandacht mogen krijgen maak je donker (zijkanten van je neus, kaaklijn, haarlijn), terwijl je de punten die je extra wilt benadrukken (jukbeenderen, wenkbrauwen, neusbrug, voorhoofd en een klein beetje op je kin) juist oplicht. Daarna tover je nog een blos op je wangen, daar wordt iedereen mooier van, en klaar.

In de Rimmel Sculpting & Highlighting Kit vind je precies de tinten die je daarvoor nodig hebt. Er zijn drie varianten te koop, een lichte, medium en donkere, zodat je altijd de juiste tonen voor je gezicht te pakken hebt. Opvallend is dat de poeders zo lekker zacht en fijn van structuur zijn. Dat voelt niet alleen prettig aan, het geeft ook een mooie, zachte finish op je gezicht.

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit

Tips & trics

Op de verpakking van de Rimmel Sculpting & Highlighting Kit vind je een duidelijke gebruiksaanwijzing, wel zo handig voor beginnende ‘shapers’. Kate Moss geeft verder nog als tip dat shapen de ideale manier is om zonder al te veel make-up toch een mooiere versie van jezelf te laten zien: heb je een gave huid, dan ben je met de juiste shaping en wat mascara eigenlijk al helemaal klaar. Let wel op dat je bij het aanbrengen een goede kwast gebruikt, en de kleuren mooi in elkaar laat overlopen. Anders heb je van die strepen op je gezicht lopen, in plaats van mooie schaduwen.

De Rimmel Sculpting & Highlighting Kit kost slechts €10,99 euro, een prima prijs voor een prima product. Sets als deze maken shaping ook bereikbaar voor het grote publiek, waar het de afgelopen jaren vooral celebs waren die ermee wegliepen.