Beauty

Nieuw in Nederland: Beauty Kitchen

Beauty Kitchen

Misschien heb je de producten al zien liggen bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen), maar onlangs was het dan zover en werden de producten van Beauty Kitchen officieel gelanceerd in Nederland. Wij waren er natuurlijk bij!

Beauty Kitchen

Beauty Kitchen… de naam van een merk heeft zelden zoveel verteld over de gedachte erachter. Want Beauty Kitchen draait om échte producten, gefabriceerd door een klein aantal personen, die werkelijk hun ‘keuken’ induiken om steeds weer nieuwe, lekkere combinaties te bedenken.

Het fijne is dat zij daarbij gebruik maken van ingrediënten die uit de natuur komen, en die we allemaal kennen. Ze hoeven alleen maar op de juiste manier gecombineerd te worden om in een effectief beautyproduct te veranderen, en dat is wat de mensen van Beauty Kitchen voor je doen.

Meestal dan. Soms mag je ook zelf aan het werk, met leuke kits waarmee je zelf kunt kokkerellen, en zo je eigen beautyproduct kunt maken. Wij tippen alvast de Create Your Own Lip Balms, in Nederland te koop rond Sinterklaas en Kerst.

Beauty Kitchen

Aan de slag

Wij waren bij de introductie aanwezig, en hingen aan de lippen van oprichtster Jo-Anne Chidley. Afgestudeerd scheikundige, met een passie voor beauty. Zelden zagen we iemand zo bevlogen over een merk praten, en eerlijk is eerlijk, ze had er ook alle reden toe. Terwijl ze vertelde over haar eerste winkel, die in 2010 in Glasgow geopend werd, draaide ze tussen neus en lippen door even wat lipbalms in elkaar. Gewoon, met wat ingrediënten die ze had meegenomen, aangevuld met olijfolie van het restaurant waar de introductie plaatsvond.

Extra leuk is dat wij snel daarna ook aan de slag mochten. In de speciale Create Your Own Body Polish mini-kitchen mochten wij onze eigen scrub samenstellen. Met onderin heerlijke rozen (of bijvoorbeeld zeewier, maar net wat je wilt), keuze uit drie exfoliators en drie soorten olie. Wat leuk om dit zelf te kunnen kiezen en mengen, en uit niet meer dan drie ingrediënten de heerlijkste scrub ooit te zien ontstaan! Wil je hier zelf ook mee aan de slag? Op dit moment kan dat alleen in de Holland & Barrett winkel in Rotterdam: echt de moeite waard.

Beauty Kitchen

Zelf proberen

Wij mochten een deel van het assortiment uitproberen, en durven nauwelijks te zeggen welk product we je het meest zouden aanraden. Dol zijn we op de 60 Second Manicure, een intens verzorgende scrub die je handen zo zacht maakt dat je er de hele dag aan blijft voelen. Of de Handbag Beauty Balm, een fijne allrounder die met name op droge plekjes wonderen verricht. Eigenlijk moet je ze gewoon even zelf proberen, en ruiken, we durven met vrij grote zekerheid te zeggen dat je daarna ook simpelweg het hele assortiment wilt aanschaffen.