Beauty

MUA Makeup Academy: goede make-up voor lieve prijsjes

MUA

Ken je het Britse merk MUA al? MUA staat voor Makeup Academy, een merk dat prima producten levert voor budget prijzen.

In Nederland is het merk te koop bij Kruidvat, en is het in korte tijd erg populair geworden. Reden voor ons om eens een flinke greep in het assortiment te doen!

MUA

Als je de producten van MUA bekijkt vallen je twee dingen direct op: het enorme assortiment en de lage prijzen. De producten die we je laten zien kosten allemaal zo tussen de drie en zes euro.

Dat zie je dan vast en zeker terug in de kwaliteit? Bij MUA beloven ze van niet! De hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs, zo luidt de gedachte achter dit merk. Daarnaast proberen ze ook nog eens trendsettend te zijn, en steeds met nieuwe innovaties te komen.

Dat schept hoge verwachtingen! En we kunnen je alvast verklappen, nadat we een aantal producten uit hebben kunnen testen: ze hebben geen woord teveel gezegd, daar bij MUA.

MUA

Een goede basis

Zoals eerder gezegd, het assortiment van MUA is enorm. En aan alles is gedacht! Zo vind je in het assortiment een concealer waar we weg van zijn, de Pro-Base Argan Plush Concealer. Een concealer in handige potloodvorm, met een goede dekking. Waar veel concealers verder niks doen voor je huid, is deze dankzij de toegevoegde arganolie ook nog eens verzorgend. Ziet een concealer er op jouw huid, zeker rond je ogen, vaak dof uit, en knap je er niet van op? Probeer dan deze eens! Door de zachte structuur versmelt hij prachtig met je huid.

Ook de Undress Your Skin foundation mag er zijn: een mooie, ‘cleane’ foundation met genoeg dekking om je huid te egaliseren, terwijl je geen maskereffect krijgt. Zeker wanneer je houdt van een foundation die je huid laat stralen, in plaats van eentje die matteert (stralend is de trend!), is dit een topaankoop.

Kleuren!

Een opvallend product is de Pro-Base Prime & Conceal powder. Vier kleurtjes poeder in een doosje… hoe gebruik je dat? Net hoe je wilt! Alle kleuren in dit doosje, geel, lila, groen en perzik, hebben zo hun unieke eigenschappen. Zo camoufleert groen rode vlekjes en is lila perfect om een vermoeide huid op te frissen. Heel handig om al deze kleuren in een doosje bij elkaar te hebben, zo kun je per deel van je gezicht (of per dag) kiezen wat je huid nodig heeft. Tenslotte zie je op de foto ook nog een mooie, zachtroze blusher. De perfecte kleur om lenteachtige blosjes te creëren.

Trends

Tot zover de basis, nu aan de slag met je ogen en lippen! Ook daarvoor is de keuze weer enorm. Zo is er een lipgloss uit de MUA Luxe lijn (geen zorgen, ook deze kost maar €4,99), waar wij dol op zijn. De tint Whipped Velvet is mooi naturel, en voelt als satijn op je lippen. Ook leuk, en handig: de Lip Switch Duo. Aan het ene uiteinde vind je een lipstick, aan de andere kant een lipgloss in een kleur die daar precies bij past. Ideaal product om altijd in je handtas te hebben zitten!

mua-make-up-academy-3

Als het om oogschaduw gaat, ken je MUA misschien al van de heerlijke palettes. Hierin vind je 12 verschillende kleurtjes, zowel mat als glanzend, die onderling perfect bij elkaar passen. Zo’n palette, wij bekeken de Heaven And Earth variant, kost maar €5,99 en is ideaal als je ieder seizoen graag wat nieuwe kleuren oogschaduw wilt kopen, zonder een fortuin te betalen. De oogschaduw is zeer kleurecht, what you see is what you get, en doet bepaald niet onder voor die van duurdere merken. Je oogmake-up maak je vervolgens af met één van de vele mascara’s binnen het MUA assortiment (wij kiezen de Eye Define Mascara, die vooral extra lengte geeft en dankzij het slanke borsteltje makkelijk aanbrengt) én de Brow Define om ook je wenkbrauwen mooi gekleurd in model te brengen. Verzorgde, goed zichtbare wenkbrauwen zijn nog steeds de trend, dus niet vergeten!

MUA palette

Slim

Betaalbare make-up van goede kwaliteit is dé trend in de drogisterij. MUA speelt daar slim op in, en verovert ook de Nederlandse markt in razend tempo. Met hun uitgebreide assortiment van prima kwaliteit pakken ze het goed aan, want daar zijn Nederlandse vrouwen dol op, toch? Wij wel, in ieder geval!