Beauty

Lifestylelog probeert Scholl Velvet Smooth

Scholl Velvet Smooth

De zomer(vakantie) staat voor de deur, en de sandaaltjes kunnen uit de kast gehaald worden. Tijd om je voeten weer toonbaar te maken!

Scholl Velvet Smooth

Iedereen die wel eens met een eeltvijl aan de slag is geweest weet dat het een pittig karweitje is. Om het echt goed te doen ben je wel even bezig, iets dat onherroepelijk in een lamme arm resulteert. Het alternatief, een bezoekje aan de pedicure, is heerlijk relaxed en minder intensief, maar wel een kostbare hobby.

Scholl biedt met haar nieuwe elektrische eeltvijl, de Scholl Velvet Smooth Express Pedi, een alternatief dat hier precies tussenin zit. Minder intensief en tijdrovend dan een normale eeltvijl, en zeker op de langere termijn een stuk goedkoper dan de pedicure. Dat vraagt om een kleine test!

Voor gebruik

De aanschaf van deze elektrische vijl is even slikken: €39,99 is best een bedrag. Let echter even op aanbiedingen bij diverse drogisterijen, en bedenk dat het je heel wat bezoekjes aan de pedicure kan schelen. Bedenk je echter ook dat je met dit apparaat niet ‘levenslang’ klaar bent: de draaiende ‘vijl-kop’ gaat ongeveer 12 uitgebreide vijlbeurten mee, en dient dan vervangen te worden. Een navulverpakking bevat twee van deze koppen en kost €14,99.

Dat in het achterhoofd houdende hebben we hoge verwachtingen van het product. Pluspunten worden gescoord door het met batterijtjes en al verkopen (hoe vaak gebeurt het niet dat die niet meegeleverd worden…) en de makkelijke bediening: de Velvet Smooth heeft maar twee opties, ‘aan’ of ‘uit’. Het gebruik van de Velvet Smooth is safe, zo is ons verzekerd. Er zitten geen mesjes in, en duw je te hard, dan stopt de kop met draaien. Je kunt jezelf dus nauwelijks verwonden. Het enige waar je volgens de gebruiksaanwijzing op moet letten is dat de huid droog is, je niet te lang op 1 plek vijlt en je beschadigde huid met rust laat. Lijkt ons logisch!

Aan de slag!

Vol vertrouwen zetten we de Velvet Smooth dan ook op onze hielen, de plek waar bij de meeste vrouwen altijd wel wat eelt te vinden is. Direct begint het apparaat, zonder dat het enige moeite kost, zijn werk te doen: het witte ‘poeder’ dat op de grond dwarrelt is het bewijs. Dit gaat stukken sneller dan met een normale eeltvijl, met een resultaat dat binnen een minuut al stukken grondiger is. Schrik niet van het geluid, alsof je met een kleine schuurmachine in de weer bent, er gebeurt echt niks.

Na een korte behandeling zijn onze voeten weer poezelig zacht, en voelen ze door het gedraai van de vijl-kop zelfs een beetje gemasseerd. Even goed insmeren, en we zijn helemaal klaar voor de zomer. Scholl moedig trouwens iedereen die zijn voeten op deze manier opgeknapt heeft aan deze, liefst op een zonnig strand ofzo, te delen via Instagram of andere social media. Ze bedachten er zelfs een term voor, de #Feetie.

schollvelvetsmooth2

Wij zijn onder de indruk van het gebruiksgemak van de Scholl Velvet Smooth Epxress Pedi, zelfs ondanks de best stevige verkoopprijs. Een product dat een tijdrovend, intensief karweitje een stuk simpeler maakt, en qua resultaat (in ieder geval als het gaat om het verwijderen van eelt) kan concurreren met de pedicure.