Beauty

Lifestylelog probeert Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

We weten het allemaal inmiddels wel toch? Je huid reinigen is belangrijk, en naar bed gaan met je make-up nog op een absolute afrader. Maar de perfecte reiniger, die is lastig te vinden.

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

De hedendaagse make-up is gemaakt om lang goed te blijven zitten. Waterproof vaak, en daardoor lastig goed te verwijderen. En heb je dan een product te pakken dat dat wel doet, dan eindig je meer dan eens met rode ogen of een droge huid.

Clinique is, met het bekende drie stappenprogramma waarin reinigen ook al zo’n grote rol speelt, een merk dat goede doch milde producten voor dit soort problemen ontwikkelt. De nieuwe Take The Day Off Cleansing Balm is met stip onze favoriete reiniger, wat een uitvinding!

Toveren!

De mooie paarse pot bevat een harde crème-achtige inhoud. Maar dat harde, dat verandert zodra je met je vingertoppen een beetje van het product op je huid masseert. Alsof je kunt toveren verandert de textuur opeens compleet, en heb je te maken met een heerlijk zachte olie, die grondig doch zacht alle make-up (en zelfs zonnebrandcrème!) van je huid losweekt.

Heb je de olie goed ingemasseerd, dan is het tijd voor de volgende transformatie. Maak je handen vochtig, en masseer je huid opnieuw. De olie verandert nu in een zachte, heel licht schuimende emulsie, die je met nog wat meer water van je huid afspoelt. Het resultaat: een make-up vrije, en ook nog eens zeer kalme huid. Wat een uitvinding!

Ook op je ogen is deze balm te gebruiken, al is het met het toevoegen van water natuurlijk even oppassen dat je de boel niet je ogen in spoelt. Een wattenschijfje kan handig zijn, in dat geval, al is het product door oogartsen getest en kan het geen schade toebrengen. Met een verkoopprijs van €30,- (te koop via www.clinique.nl en vanaf september bij De Bijenkorf) is het product redelijk aan de prijs, maar het is zo zuinig in gebruik (en door zijn vaste vorm ook lang houdbaar, tot 24 maanden na opening) dat het zijn geld meer dan waard is.

Let wel op: deze balm is er specifiek om make-up van je gezicht te verwijderen. Het blijft belangrijk om daarna je huid ook nog ‘gewoon’ te reinigen. Binnen het Clinique systeem gebruik je dit product dan ook voor het drie stappenprogramma, dat begint met reinigen. Een extraatje, om ervoor te zorgen dat je reinigingsproduct ook echt met je huid aan de slag kan, en niet wordt ’tegengehouden’ door een laag make-up.