Beauty

Himalaya Herbals: een gezonde geest in een gezond lichaam

Himalaya Herbals

Ken je de natuurlijke producten van Himalaya Herbals al? Wij zijn sinds kort fan, en vertellen je waarom!

Himalaya Herbals

Het merk Himalaya Herbals bestaat al sinds 1930, en werd opgericht om mensen kennis te laten maken met Ayurveda. Maar dan wel in een eigentijdse, toepasbare vorm. Dat zie je terug in de twee soorten producten die het merk voert: gezondheidszorg en persoonlijke verzorging. Wij richten ons op de laatste groep, waarbij alles draait om een gezonde geest in een gezond lichaam. Jezelf goed verzorgen geeft niet alleen resultaat voor je huid, haar etc., je voelt je er ook beter door.

Natuurlijk

In de producten van Himalaya worden zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten verwerkt, vaak kruiden en planten uit het Himalayagebied die bekend staan om hun bijzondere werking. De kruiden kunnen specifieke problemen oplossen of voorkomen, maar natuurlijk kun je de producten ook gewoon gebruiken omdat je ze simpelweg prettig vindt, of net als wij houdt van de bijzondere geuren. Om de prijs hoef je het niet te laten, die ligt (ondanks de bijzondere oorsprong) helemaal niet hoog.

Proberen maar!

Wij mochten, om dit bijzondere merk beter te leren kennen, een aantal producten uitproberen. Onze aandacht werd direct getrokken door de Himalaya Dental Cream. Tandpasta op basis van kruiden… is dat wat?

Nou, zeker! Om te beginnen: er zit natuurlijke fluoride in, daarvan weten we allemaal dat we het nodig hebben. Maar er zit ook Neem kruid in, dat bacteriën tegengaat. En Toothache Tree (geweldige naam, Google hem maar eens, de boom bestaat echt!) en Indian Gum-Arabic Tree tegen bloedend tandvlees. Tenslotte zit er granaatappel in, om het tandvlees te versterken.

Na dit gelezen te hebben verwachten we een wat ‘groene’ smaak, maar niets is minder waar. De smaak van deze Dental Cream is weliswaar kruidig, maar dan wel op een super frisse manier. De tandpasta schuimt behoorlijk, je hebt maar weinig nodig, en is zo fris als menig mondwater. Prettig is wel dat de smaak veel natuurlijker is dan bij de meeste andere tandpasta’s, en je niet met een chemisch pepermuntsmaakje rondloopt.

De Purifying Neem Face Wash hadden we al eens gebruikt, en niet alleen de bijzondere geur is ons toen bijgebleven. Ook de werking viel positief op! De gel is wat dik, wat het lastig in gebruik kan maken (tip: doe een kleine klodder in je handpalm, schuim dit op met water en breng het daarna pas op je gezicht aan), maar het resultaat mag er zijn. Schoon, heel schoon, maar niet droog. Neem staat erom bekend dat het antibacterieel werkt, deze Face Wash is dan ook zeer geschikt voor de onzuivere huid.

Himalaya Herbals

Houd je niet van een bodylotion met een overheersende geur, maar wil je wel je huid zacht en soepel houden? Dan is de Himalaya Herbals Nourishing Body Lotion iets voor jou. Met o.a. Aloë Vera, zodat je huid gehydrateerd en fris aanvoelt. De bodylotion trekt opvallend snel in, je huid soepel achterlatend. Wij vinden hem ook zeer prettig als aftersun, zeker op warme dagen is het fijn je huid te verkoelen en hydrateren zonder een plakkerig laagje achter te laten.

Het laatste product dat we probeerden is ook meteen het nieuwste. De Protein Shampoo Soft & Shine doet wat hij belooft: je haar zacht en glanzend maken. Direct bij het uitspoelen voel je het al, je haar is zacht, maar niet overdreven zoals je bij shampoos die vol zitten met siliconen vaak hebt. Bij deze shampoo is het de natuur die het werk doet, o.a. mungbonen en zoethout, en ervoor zorgt dat je haar zacht en gezond aanvoelt. Een prima shampoo voor normaal haar.