Beauty Favourites Featured Getest

Getest: Therme Finn Sauna Hot/Cold Scrub

Een avondje sauna is heerlijk, maar je hebt er niet altijd de tijd voor. Om toch dat ontspannen gevoel te kunnen ervaren, maar dan thuis, introduceerde Therme de Finn Sauna Wereldkuur. In deze lijn vond je al een Bath Oil, Body Balm, Opgiet Concentraat en Shower Gel, en onlangs werd daar de Hot/Cold Scrub aan toegevoegd. Wij hebben hem getest!

De Hot/Cold Scrub is een mix van zoutscrub, die dode huidcellen verwijdert en de celvernieuwing stimuleert, en essentiële oliën van Eucalyptus en Menthol. Je masseert de scrub op je huid, waarbij wordt geadviseerd vooral de plekken waar overtollig vocht wordt afgevoerd onder handen te nemen: billen, buik en bovenbenen. Maar, als je toch aan het scrubben bent, vergeet dan wat ons betreft ook je ellebogen en knieën niet, aangezien zich hier altijd veel dode huidcellen ophopen.

Tijdens het scrubben wordt de huid tintelig warm, waar de Eucalyptus en Menthol vast en zeker mee te maken hebben. Dat fijne gevoel blijft ook na het scrubben nog een tijdje aanwezig, zodat je je echt net voelt alsof je een dagje sauna achter de rug hebt. Heerlijk! Daarnaast werken de oliën ook nog eens heel prettig bij een verkoudheid! Geadviseerd wordt de scrub te gebruiken in combinatie met wisseldouches, wat het verkwikkende gevoel inderdaad nog eens versterkt.

Na het scrubben is je huid niet alleen ontdaan van zijn dode huidcellen, maar ook direct verzorgd door de olie die zijn werk doet. Je hoeft je daarna dus niet meer in te smeren met bijvoorbeeld een bodylotion. De verkoopprijs van de Therme Finn Sauna Hot/Cold Scrub bedraagt 9,49 euro, waarbij 1 royale pot (500 ml) voldoende is voor heel wat avondjes ‘mini-sauna’ in je eigen douchecabine. Een aanrader!