Beauty Favourites Getest

Getest: The Body Shop DeoDry

Veel moderne deo’s werken prima tegen zweet, soms wel tot 48 uur lang, maar sluiten daarbij wel je poriën af. Je kunt je afvragen hoe wenselijk dat is, zeker als je bijvoorbeeld een gevoelige huid. Deo’s die dit echter niet doen, zijn toch vaak een stuk minder effectief.

The Body Shop lijkt dit met de introductie van hun DeoDry te veranderen. Deze deodorant biedt 24 uur bescherming tegen nattigheid en ongewenste geurtjes, zonder je huid te belasten. Dat wilden wij wel eens uitproberen!

DeoDry bevat geen aluminiumzouten en parabenen, zoals veel andere deo’s. Er is gebruik gemaakt van een natuurlijk vulkanisch materiaal, een poeder dat enorm veel vocht kan absorberen. Daarnaast is er een melange van essenstiële oliën met een antibacterieel effect toegevoegd, voor de lekkere geur en nog effectievere werking.

De vraag is natuurlijk: werkt het? Ja! Toegegeven, iets minder ‘mega ultra extra’ beschermend dan eerder genoemde deo’s, maar zeker effectief en de hele dag door. Natte vlekken hebben wij, ook op een dag dat we toch echt duk bezig waren, absoluut niet gezien, en al ruik je wat meer dan met een poriënblokkerende deo, de geur is niet vies zweterig, maar (afhankelijk van de geurvariant die je kiest) juist lekker fris.

Enige nadeel: de deo is er alleen in stick of roll-on (5 euro per stuk, navulling voor roller kost 4 euro), terwijl wij toch altijd de voorkeur geven aan een spray. Qua geur kun je kiezen uit Cool & Zesty (citrus), Chilled & Breezy (aqua), die beiden unisex zijn, of het meer vrouwelijke, bloemige Fresh & Floral.