Beauty Favourites Getest

Getest: Sisley Phyto-Poudre Compacte

Als een verzorgingsproduct, een compactpoeder in dit geval, 69 euro kost is onze interesse direct gewekt. Is het product dit, toch best hoge, bedrag waard? Wij testten de nieuwe Phyto-Poudre Compacte van Sisley om daarachter te komen.

Phyto-Poudre Compacte is een bijzonder product. Een compactpoeder, dat tegelijk (dankzij de cameliaolie en extracten van malve en linde) ook je huid intensief verzorgt en hydrateert. De compacte foundation belooft daarnaast een licht dekkend effect dat de huid egaliseert en overtollig talg absorbeert. In feite een multifunctioneel product dus!

Wij brachten het compactpoeder aan op een dunne laag dagcrème. Zonder zou eventueel ook kunnen, maar zeker bij een vochtarme huid is een goede basis erg belangrijk. Het poeder is met het sponsje heel gemakkelijk en bijzonder egaal aan te brengen. Geen vlekjes of donkere ‘grenzen’ langs je haar of kinlijn, het poeder lijkt zich bijna te mengen met je huid. Afhankelijk van hoe sterk je de dekking wilt kun je 1 of 2 laagjes aanbrengen, wij gingen voor 1 laagje en waren al verbaasd door het egaliserende effect. Rode vlekjes waren nauwelijks meer te zien en de huid knapte er zichtbaar van op.

De finish is mat, en dit effect houdt urenlang aan (natuurlijk wel afhankelijk van je huidtype, een vette huid zal eerder ‘doorschijnen’ dan een droge). Over de Phyto-Poudre Compacte hoef je door de matte finish geen ander poeder meer aan te brengen, zeker geen matterend exemplaar, dus met een beetje rouge of bronzer ben je in 1 keer klaar. De 69 euro waard? Ja, als je het ons vraagt. Het product is zuinig in gebruik, is een foundation en matterend poeder in 1 en doet echt wat voor je huid, zowel op de korte termijn als ook op de lange, vanwege de verzorgende basis. Een goede investering dus, waar je absoluut plezier van zult hebben. Phyto-Poudre Compacte is er in 3 tinten, laat je (zeker vanwege de hoge aanschafprijs) wel goed adviseren over de voor jou meest geschikte.