Beauty Favourites Getest

Getest: Sally Hansen Insta-Dri Fast Dry Nail Color

In Amerika zijn de Insta-Dri Fast Dry Nail Color nagellakjes van Sally Hansen al een hit, en nu zijn ze dan ook in Nederland verkrijgbaar. De 16 verschillende kleurtjes (9,99 euro) lopen van transparant/wit tot knallend geel, rood, blauw, roze en paars en beloven te drogen binnen 60 seconden en je gehele nagel in 1 beweging keurig te lakken. Wij waren benieuwd naar deze best verkochte nagellak van Amerika, en testten hem voor je uit.

Het kwastje is vrij plat en breed, en geeft een behoorlijke hoeveelheid nagellak tegelijk af. Dit kan lastig lakken zijn, zeker als je smalle nagels hebt, maar zorgt er wel voor dat je niet eindeloos hoeft te strijken. Met name de niet-glossy (dus zonder glimmertjes) tinten dekken binnen 1 laagje prima, de andere kleurtjes (in ons geval de groene en lichtroze, 2e en 3e van links) hebben 2 laagjes nodig om mooi te dekken en egaal op te drogen. Een enkel dun laagje is inderdaad netjes binnen een minuut droog, breng je de lak wat dikker aan of gebruik je meerdere laagjes dan moet je uiteraard wat meer geduld hebben. Het is sowieso, ook al voelen je nagels al droog aan, verstandig om even op te passen nadat je je nagels gelakt hebt, want je kleurtje is de eerste uren nog best kwetsbaar.

De houdbaarheid op je nagels is goed: als je geen gekke dingen doet gaat de lak rustig een dag of 2 netjes mee. Een topcoat verlengt de houdbaarheid uiteraard, maar zorgt er wel weer voor dat je langer moet wachten tot het geheel droog is. De flacons zijn fijn groot, zodat je lekker lang met je lakje doet, en de dop heeft een fijne grip, ook niet onbelangrijk tijdens het lakken. Een welkome aanvulling op het Nederlandse nagellakassortiment dus, we zijn benieuwd of de successen van Amerika hier ook bereikt gaan worden!