Beauty Favourites Getest

Getest: L’Oréal Paris Matte’Morphose

Matterende foundation heeft nogal eens de neiging om vrij dik en bijna schminkachtig te zijn. Met een beetje pech maskeert het wel je glim, maar benadrukt het ondertussen rimpeltjes en andere imperfecties. Van de regen in de drup dus…

L’Oréal Paris belooft dat dat met haar nieuwste innovatie, Matte’Morphose, tot het verleden behoort. Deze vaste foundation in een potje bevat een primer, die de huid egaliseert, en het gel-achtige Mati Crystal, die zorgt voor een matte doch natuurlijke finish.

Wij testten deze nieuwe foundation, die vanaf deze maand in 6 verschillende tinten in de winkels ligt voor 17,99 euro. Het potje is redelijk klein, 20 ml, wat in eerste instantie het idee geeft dat je er binnen een week of 2 wel doorheen bent. Dat valt echter reuze mee: je hebt slechts een heel kleine hoeveelheid nodig om je huid toch egaal en verzorgd te laten ogen.

De foundation brengt prettig aan, de formule is zacht en mousseachtig, zodat deze makkelijk versmeld met de huid. Fijn is dat de foundation deels transparant is, zodat je geen zichtbare contouren krijgt rond je haargrens bijvoorbeeld. Ook het matterende effect is duidelijk, alsof je over je foundation ook al een lichte poeder hebt aangebracht. Dit effect houdt, afhankelijk van je huidtype en activiteiten, een aardig tijdje aan. Een prettige foundation innovatie dus, voor een heel redelijke prijs. O.a. te bestellen via Drogisterij.net.