Beauty

Getest: Coverderm Perfect Legs

Om je gezicht een effen, egale of zelfs zomerse tint te geven zijn er producten in overvloed. Maar heb je plekjes op je benen, of andere plekjes van je lijf, die je liever niet aan de buitenwereld toont, dan wordt het lastiger. Je kunt met een reguliere foundation, concealer of camouflagestick aan de slag, maar deze producten zijn toch echt specifiek geschikt voor je gezicht. Veelal geven zij af aan kleding of meubilair, en na een paar uur zijn al je dappere pogingen voor niks geweest.

Coverderm zag een gat in de markt, en bedacht ‘Perfect Legs’, een camouflage product specifiek voor de benen (of armen, of andere stukjes blote huid). Perfect geschikt om blauwe plekken, lelijke adertjes, littekens en pigmentvlekjes weg te werken. Klinkt fijn, want wij kunnen de momenten dat we een rokje aantrokken om vervolgens de gevolgen van onze algehele lomperigheid op onze scheenbenen aan te treffen inmiddels niet meer op twee handen tellen… Hoogste tijd voor een test!
Perfect Legs is er in 9 tinten, belangrijk is dat je de goede tint voor jouw huid neemt. En dat test je dit keer natuurlijk niet op je hand of pols, maar bijvoorkeur op de huid waar je het product wilt gaan gebruiken. Kiezen voor een te lichte of donkere tint zorgt voor rare vlekken, en da’s nou net niet de bedoeling. Wat opvalt is dat Perfect Legs wat dikker is dan producten voor op het gezicht, maar vooral ook dat de dekking vele malen hoger ligt. Waar op het gezicht de trend ‘licht en luchtig’ is, weten de makers van dit product dat je daar geen blauwe plek of rood adertje mee wegwerkt! Bij het aanbrengen moet je zorgvuldig te werk gaan, je hebt al snel wat te veel te pakken en het product smeert (door zijn dikte) wat moeilijk uit. Maar het resultaat mag er zijn: weg is die blauwe plek, en de rode adertjes en het litteken op de knie halen ook niet meer de aandacht bij dat beeldige rokje weg!

Het product belooft waterproof te zijn en is dat, mits je jezelf niet lekker droogboent met een handdoek ook absoluut. Ook afgeven doet het in normale situaties niet of nauwelijks, pas als je echt wrijft ziet een kniesoor lichte spoortjes. De prijs, 31,50 voor een tube van 50 ml, is voor dagelijkse gebruikers misschien wat aan de hoge kant, maar voor een dergelijk product absoluut heel redelijk. Een perfecte oplossing voor al die vrouwen die zelfs op warme zomerdagen toch maar een panty, of zelfs een lange broek, aantrekken.

Te koop bij verschillende drogisterijen, zoals Drogisterij.net.