Beauty Boeken

Beauty Junkies

‘Beauty Junkies’, mensen die er maar geen genoeg van kunnen krijgen om zichzelf te verfraaien, zouden eigenlijk het gelijknamige boek van Alex Kuczynski moeten lezen. Zij verdiepte zich als journaliste én beauty junkie, in ‘de krankzinnige wereld van de cosmetische industrie’.

Geen opgeheven vingertje gelukkig, wat ook raar zou zijn bij iemand die zelf ook niet vies is/was van een schoonheidsbehandeling. Wel veel schokkende voorbeelden van hoe ver vrouwen willen gaan voor het ‘ideale uiterlijk’, en een uitgebreide opsomming van alle mogelijke (en vaak ongelooflijke) behandelingen. Daarnaast heeft de auteur zich ook nog eens goed verdiept in de oorsprong van de cosmetische industrie en het huidige schoonheidsideaal, zodat zij niet alleen leuk met feitjes en verhalen kan strooien, maar ze veelal ook nog kan verklaren.

‘Beauty Junkies’ leest lekker weg: wil je vooral smeuige verhalen lezen, dan sla je de ‘feitjes’ en geschiedenis over, terwijl het juist door de journalistieke opzet ook prima geschikt is voor iedereen die zich, om wat voor reden dan ook, uitgebreid wil verdiepen in het verschijnsel cosmetische chirurgie. Lees dit boek vooral als je voornemens bent om aan jezelf te laten sleutelen, maar niet nadat je de datum voor de operatie al geprikt hebt (tenzij je die weer af wilt zeggen natuurlijk…).

Beauty Junkies – Alex Kuczynski
ISBN 9789022993651
A.W. Bruna
17,95 euro

Beauty junkies
Bestel via Bol.com: Beauty junkies
Kuczynski, A.