Beauty

Barnängen: een klassiek Zweeds merk is nu ook in Nederland te koop

Barnängen

Het gebeurt niet zo vaak meer, dat we een compleet nieuw merk op de Nederlandse markt mogen verwelkomen. Voor Zweden is Barnängen dat ook allesbehalve, maar wij maken nu pas kennis met dit voor hen zo vertrouwde merk.

Barnängen

We gooien er even een snelcursus Zweeds tegen aan. Barnängen betekent ‘bloemenveld van de kinderen’. De missie van dit merk, ‘lagom’ laat zich wat moeilijker in een paar woorden vangen. Het is voor Zweden een heuse ‘way of life’. Eentje waarin alles perfect in balans is. Niet te groot, niet te klein. Niet te druk, niet te rustig. Evenwichtig, misschien vatten we zo nog wel het best samen.

Barnängen is een begrip in Zweden. Al sinds 1868 timmert het merk er aan de weg. Beginnend met een inmiddels iconische zeep, en inmiddels steeds verder uitgebreid. Het heeft even geduurd, maar nu kan ook de rest van Europa dit bijzonde merk leren kennen.

Nordic Care

Barnängen heeft zijn assortiment verdeeld over twee productlijnen.

De Nordic Care lijn bestaat uit producten waarvan wij vermoeden dat je ze in ieder Zweeds huishouden tegenkomt. Ze zijn samengesteld op basis van cold cream, een ingrediënt dat is gebaseerd op eerder genoemde zeep. Deze cream beschermt je huid tegen uitdroging en irritatie, aangevuld met typisch Zweedse ingrediënten als kruipbraam, haver en vlierbloesem. Je kunt binnen deze lijn kiezen uit de variant Nutritive, Caring en Sensitive, afhankelijk van wat je huid nodig heeft. Alledrie de varianten bieden je een Shower Cream en een Body Lotion. Laatstgenoemde is verpakt in een lekker royale pompflacon, voor het hele gezin.

Barnängen

Ons favoriete product binnen de Nordic Care-lijn is de All Over Rescue Body Balm. Een lekkere grote pot met cold cream, op basis van een recept dat al 2000 jaar gebruikt wordt. Ideaal voor droge, trekkerige plekjes, en te gebruiken op zowel je lichaam als je gezicht. Je ziet je huid er werkelijk van opknappen!

Nordic Rituals

De andere lijn, Nordic Rituals, is een wat kleurrijker geheel, gebaseerd op Zweedse tradities als de sauna, het ijsbad en het Midzomerfeest. Binnen deze lijn staan de verzorgende eigenschappen nog steeds hoog in het vaandel, maar het zijn vooral de bijzondere geuren die opvallen.

De lijn bestaat uit een drietal Shower & Bath Gels: Sauna Relax, Glacier Breeze en Midsommar Glow. Van laatstgenoemde is er ook een bijpassende Body Oil.

Welke je kiest hangt vooral af van je persoonlijke smaak, en misschien ook wel van het seizoen. Zo gebruiken wij in de winter graag de kruidige Sauna Relax variant, of de typische ‘wintergeur’ van Glacier Breeze. De Midsommar Glow producten passen door hun bloemige geur juist beter bij de lente en zomer.

Barnängen

Waar te koop?

Wij zijn blij dat zo’n mooi merk de overstap van Zweden naar heel Europa heeft durven maken, en willen het nu al niet meer missen. De producten zijn vriendelijk geprijsd (€5,99 voor de Shower Creams en Shower & Bath Gels, €7,99 voor de Body Lotions en Body Balm en €9,99 voor de Body Oil, stuk voor stuk verpakt in royale verpakkingen).

In Nederland is Barnängen exclusief te koop bij DA en DIO drogisten.