Beauty Getest

Balenciaga Florabotanica

Als Balenciaga een nieuwe geur introduceert weet je 1 ding zeker: onopvallend zal deze nieuwe creatie in ieder geval niet zijn!

Florabotanica, alleen de naam is al opvallend. Florabotanica is de nieuwe geur van Balenciaga, en heb je een klein beetje opgelet op school zul je op zijn minst de conclusie trekken dat dit ‘iets met bloemen’ betekent. Florabotanica betekent letterlijk ‘botanische tuin’, het soort tuin waar in de 18e eeuw de bijzonderste en meest zeldzame planten werden getoond. Exotisch, en zeker niet altijd lieflijk.

Dacht je dat bloemengeuren altijd zacht waren? Vergeet het maar! Florabotanica heeft zich namelijk ook gebaseerd op de wat wredere bloemen, de giftige en vleesetende bijvoorbeeld. Mysterie en sprookjes worden gebundeld, en vormen samen een bloemengeur zoals je die nog nooit geroken hebt.

De geur is direct na het opspuiten nog romantisch en zacht, maar al snel ruik je de donkere kant erdoorheen. Rozen die samenkomen met mos en hout, en samen een excentrieke geur vormen die je niet snel vergeet. Een geur die je draagt, in plaats van even opspuit. Een geur die je misschien een lief en onschuldig meisje laat lijken, tot men dichterbij komt en je ware aard leert kennen.

Qua boegbeeld had Balanciaga geen betere keuze kunnen maken. Niemand minder dan Kristen Stewart staat model voor deze geur. Dat zij net als de geur lief en onschuldig kan lijken, maar zeker op liefdesgebied ook een andere kant heeft werd de afgelopen periode wel duidelijk…