Baby

Kidslog eet uit Ella’s kitchen

Wat doe je als je je dochter wil laten wennen aan gezond eten, maar ook duidelijk wilt maken dat het lekker is? Dan zorg je dat ze gezond en lekker eten op haar bordje krijgt!

Paul Lindley liep hier in 2006 tegenaan. En in plaats van alleen lekkere hapjes voor dochter Ella te bereiden, pakte hij het groter aan. Het was het begin van het merk Ella’s Kitchen, dat in Engeland al erg populair is. Nu is ook Nederland aan de beurt.

Ella’s Kitchen staat voor 100% biologisch, gezond, leuk en zeker ook lekker! Papa Paul heeft niet zomaar wat maaltijden verzonnen, hij heeft nagedacht vanuit de gedachten van een jong kind. Een kind voor wie alles nog een ontdekkingsreis is, die blij wordt van vrolijke kleuren en bovenal altijd lekker wil spelen.

Slurpen maar!

Verwacht dus geen saaie potjes met dito beertje, of blozende baby. Nee, de verpakkingen van Ella’s Kitchen zijn kleurrijk en heerlijk vrolijk. Eten moet ook leuk zijn om te zien, en dat begint al bij de verpakking! Veel van de producten zijn verpakt in knijpverpakkingen, die je als ouder makkelijk in een kommetje kunt ‘knijpen’, en in sommige gevallen zelfs door je kindje zelf kunt laten proberen. Neem de zakjes met fruit smoothies, daar kunnen kleintjes vanaf 6 maanden lekker zelf aan slurpen. Mocht een verpakking iets te groot zijn voor je kindje, dan kun je het restant weer rustig afsluiten en nog 2 dagen in de koelkast bewaren. Of je slurpt het gewoon zelf op, zoals wij, want die smoothies zijn behoorlijk lekker!

Photo by Phil Adams

Ook de ontbijtjes en groente/fruithapjes zitten in van die leuke knijpverpakkingen. Je kunt ze in een schaaltje legen, of steeds een nieuw hapje op een lepeltje spuiten. Handig als je geen grote eter hebt, het restje kun je gewoon weer in de koelkast bewaren. De pasta’s voor wat grotere kinderen (vanaf 8 maanden) bevatten kleine stukjes, en zitten om die reden in een zakje zonder tuitje. Deze kunnen zo (wel even openscheuren eerst) in de magnetron, handig!

Ook de Smikkelvingers kunnen we aanraden. Kinderen vanaf 12 maanden kunnen deze stevige reepjes helemaal zelf te lijf gaan. Lekker er aan sabbelen, kleine hapjes nemen en een beetje kauwen. Wij probeerden de appel & aardbei variant, waar ook nog eens veel haver en ander lekkers in zit. Ook voor grote kinderen (en grote mensen!) behoorlijk lekker.

Lekker en gezond

Ella’s Kitchen biedt kant-en-klare producten zoals je ze zelf ook voor je kind zou maken. Gemaakt van 100% biologische ingrediënten, zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suiker of zout. Vanaf deze zomer vind je ze bij Albert Heijn, Emté, Etos, Deen, Jumbo, Marqt en Plus, prijzen beginnen bij €0,99. Wat een aanwinst in het babyvoedingsschap!