Advertorial

Wat geef jij je kind mee?

Zodra je kind geboren is zie je het. Dat wipneusje heeft hij of zij van jou, de kleur ogen van je man, de haarkleur misschien wel van allebei.

En naarmate je zoon of dochter opgroeit zie je (of je daar nu blij mee bent of niet…) ook steeds meer karaktertrekjes voorbijkomen die je vast en zeker bekend voorkomen. Of het nu aangeboren of aangeleerd is, we durven het niet te zeggen, maar feit is dat topvoetballers maar wat vaak behoorlijk goed voetballende zoons hebben, en kinderen van reislustige ouders al op jonge leeftijd hun eigen wereldreis aan het uitstippelen zijn.

Zo geef je ze, in hun DNA en in hun opvoeding, heel wat mee. Uiterlijke kenmerken, karaktereigenschappen, normen en waarden, maar vast en zeker ook dromen. We deden een kleine rondgang in onze omgeving, en kwamen de mooiste dromen tegen, zowel bij ouders als kinderen. De dochter van een kok, die later een eigen restaurant wil beginnen bijvoorbeeld. Maar ook een vader die zijn zoon, die net als hij gek is van motoren, later graag een oude motor zou willen geven, om hem samen op te knappen.

Mooie dromen! Wil je dat ze werkelijkheid worden, dan is het goed om daar nu alvast heel bewust over na te gaan denken, zodat je als het zover is goed voorbereid bent, op alle fronten. Nu komen dromen natuurlijk niet altijd uit. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, maar het zou zonde zijn als het geldgebrek was! Want zeker op dromen die over de toekomst van je kinderen gaan, heb je wat dat betreft heel wat invloed.  Wat wil jij je kinderen meegeven? Maak toekomstplannen mogelijk met de spaarverzekering van coöperatie DELA. Kijk op www.dela.nl/spaarplan voor meer informatie.

delabannerb