Advertorial

Kleurinspiratie: blauw

Iedere week zetten we op Lifestylelog een kleur centraal. Dit keer is dat blauw. Er zijn grofweg 2 manieren om blauw te gebruiken in je look: als rustige basis of als opvallend accent. Wij zochten voor beide mogelijkheden de juiste producten op.

Blauwe basis

Bij blauw denk je misschien al snel aan opvallende ‘smurfen’ kleuren. Niets is minder waar. Je kunt blauw ook gebruiken als rustige basiskleur, die je al dan niet kunt voorzien van opvallende accenten. Zwart, zilver en wit contrasteren mooi, maar ook veel vrolijke lentekleuren, zoals roze, rood, oranje en geel passen perfect op een blauwe basis. Altijd goed zijn ook nude of beige tinten, zo combineer je blauwe oogmake-up perfect met een nude lippenstift.

Voor een ‘blauwe basis’ in je make-up gebruik je altijd wat klassiekere blauwtinten. Een mooie diepe petrol tint bijvoorbeeld past goed bij iedere haarkleur, en is neutraal doch verzorgd. Met de blauwe Smokey Eyes kit nr 003 van Etos maak je (met behulp van de duidelijke aanwijzingen op de achterzijde) een prachtige, klassieke smokey eyes, die je eventueel extra op kunt laten vallen met de zilveren Etos Metallic eyepencil nr 001. Leuk voor op een feestje!

Ook in je kleding kun je een blauwe basis terug laten komen. Met een goede jeans bijvoorbeeld, of andere mooie blauwe basics. Neutraal en toch kleurrijk, en door het toevoegen van gekleurde accessoires zie je er iedere keer weer anders uit!

blauwbasismetprijzen2c

Blauwe accenten

Natuurlijk is blauw ook de kleur bij uitstek om opvallende accenten in je look mee aan te brengen. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende tint blauwe nagellak of nail art, perfect om direct wat kleur in je dag te brengen! In je make-up kun je, bij een rustige basis, kiezen voor een blauwe oogschaduw of een oogpotlood in metallic blauw. Zo breng je gemakkelijk en snel een opvallende kleur in je make-up aan, handig als je na je werk meteen door gaat naar een feestje of de show wilt stelen op het terras.

Vergeet dan trouwens ook niet de prachtige zilveren clutch van Etos mee te nemen! Zilver kan bij iedere kleur, maar doet het helemaal uitstekend bij blauw. Natuurlijk zijn er nog veel meer opvallende blauwe accessoires, om jouw look snel en makkelijk wat kleur te geven. Ook een aanrader: een knalblauw jasje of zo’n hippe blauwe bril!

blauwaccentenmetprijzen2

Kies blauw!

Blauw is allang niet meer uitsluitend de favoriete kleur oogschaduw van je tante of de koningin. Met alle verschillende tinten blauw die je nu kunt kopen is het een ideale kleur om al dan niet subtiel wat kleur in je look te brengen. Of je nu een klassiek type bent of juist uitbundig, blauw doet het altijd goed. En je ziet het, om jouw blauwe look te maken hoef je zeker niet krom te liggen: alle producten die je op bovenstaande foto’s ziet zijn prettig betaalbaar en prima verkrijgbaar.

Wist je dat je bij Etos make-up in heel veel kleuren, en dus ook blauw, kunt vinden voor minder dan 3 euro? Meer informatie én kleur vind je op etos.nl/voorjaar. En volgende week, dan laten we zien dat je ook met gele kleding, accessoires en make-up het voorjaar in huis kunt halen!