Advertorial

Hoeveel verspil jij?

Het gaat ongemerkt, en dat is op zich ook geen probleem: energie gebruiken. Maar: heb je wel eens stilgestaan bij hoeveel energie je verspilt? Energie die je wel afneemt, terwijl dat eigenlijk niet nodig is.

Wij keken eens kritisch rond, en konden onszelf al snel betrappen op een aantal inkoppertjes: de tv op standby laten staan, beeldschermen van computers aan laten staan terwijl er niet op gewerkt wordt, lampen aan in ruimtes waar we helemaal niet zijn, de verwarming aan laten terwijl we zelf heel de dag weg zijn. Oeps!

Naast al deze makkelijk aan te pakken punten is er ook nog zoiets als de isolatie van je woning, een deugdelijke cv-installatie en het gebruik van led/spaarlampen. Niet direct de hipste onderwerpen om je dagelijks mee bezig te houden, maar wel nuttig. Want, minder energie gebruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En al dat geld dat je overhoudt kun je fijn besteden aan kleding, make-up, boeken… als je even rondkijkt hier op Lifestylelog zie je vast tal van suggesties!

Ook de familie van Spil (man, vrouw, 3 kinderen) is besparend bezig, en houdt je hiervan op de hoogte middels hun weblog. Daar vind je ook de, zeer confronterende, verspillingscheck (waarme je trouwens ook nog mooie prijzen kunt winnen én waarmee je 10% korting op bespaarproducten krijgt). Wij vulden hem in, en kwamen tot de ontdekking dat we volgend jaar zonder al te veel moeite heel wat dagen extra kunnen shoppen, als we althans even de benodigde bespaarmaatregelen treffen.