Advertorial

De vragen van nu: wonen

Oh oh, wat een onzekerheid. De economische crisis, nieuwe kabinetsplannen. Kan ik straks nog wel een hypotheek krijgen? Of kan ik straks mijn huidige hypotheek nog wel afbetalen?

Je huis verkopen: vragen om problemen?

De vragen van nu, ze hebben veelal met de economische crisis te maken. Huizen die tijdenlang (gemiddeld 159 dagen!) te koop staan, met het risico van dubbele woonlasten tot gevolg. Dan maar de verkoopprijs verlagen, en daarmee misschien zelfs onder de hypotheekwaarde gaan zitten? Financiële problemen liggen op de loer! Maar er zijn ook oplossingen. Overweeg bijvoorbeeld je oude huis tijdelijk te verhuren, of bied je huis te koop aan met een overbruggingsgarantie.

Krijg ik nog wel een hypotheek?

Maar ook het krijgen van een hypotheek wordt steeds lastiger! Vanaf 2013 wordt het maximale bedrag waarvoor je een hypotheek kunt afsluiten geleidelijk verlaagd naar 100% van de woningwaarde. Overdachtskosten en inrichting van je huis dien je dus steeds meer zelf te financieren. Daar komt bij dat de inkomenseisen voor een hypotheek strenger worden. Onmogelijk om nu nog een hypotheek te krijgen? Laat je goed adviseren, want er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

De vragen van nu

Op ‘De vragen van nu’ van ABN AMRO kun je zien wat er in Nederland op het gebied van wonen maar ook over werken, scheiden, schenken en nalaten gebeurt. Je vindt er niet alleen de vragen, maar ook de feiten. Iedereen heeft een andere persoonlijke situatie. Laat je goed adviseren, dat voorkomt een hoop problemen.