Lifestylelog

Raksja’s armbanden bij Djeenie

raksja2

Tijdens het Hindu feest Raksha Bhandan binden familieleden een amulet aan een zijden koord om elkaars pols. Een symbool van verbintenis, waarmee eveneens wordt beschermd tegen ‘het kwaad’. De Raksja armbanden die je bij Djeenie kunt kopen vonden hun inspiratie in dit mooie ritueel.

De Raksja armbanden zijn ontworpen em handgemaakt door Jozemiek, Djeenie heeft ze in alle 8 de kleuren te koop in de webwinkel (12,95 euro per stuk). Wij mochten zelf zo’n bijzondere Raksja armband bekijken en kozen voor de stijlvolle zwarte versie.

Het principe is simpel en mooi tegelijk: aan een 100% zijden band zijn 2 bedels bevestigd, 1 van glas en 1 van metaal. De band is 1,5 cm breed en circa 85 cm lang. Je kunt ze gemakkelijk om je pols wikkelen, zoals ook tijdens het Hindu feest waar zij hun oorsprong vinden gebeurt, maar ook om je hals, enkel of zelfs in je haar misstaan ze niet!

Het fijne aan zo’n lange band is dat hij altijd past. Heb je moeite om passende armbanden te vinden is dit bijvoorbeeld een perfecte oplossing: of je nu dunne of dikke polsen hebt, een Raksja past altijd! De band is licht elastisch, en makkelijk te knopen. De knoop blijft vervolgens de hele dag prima zitten, maar is gelukkig ook zonder problemen weer los te peuteren.

Na hem op alle mogelijke manieren gedragen te hebben zijn wij enthousiast: een Raksja is een veelzijdig, betaalbaar en tijdloos sieraad, dat vanwege zijn oorsprong ook nog eens perfect geschikt is om cadeau te doen. Onze zwarte variant combineer je moeiteloos met al je kleding, terwijl een gekleurde uitvoering juist voor een mooi, kleurrijk contract kan zorgen. Je koopt ze bij Djeenie, voor 12,95 euro per stuk.


Kwekkeboom Oven: krokante snacks en hapjes uit de oven

Snacks en hapjes uitproberen? Tuurlijk willen we dat! Zeker als ze van Kwekkeboom Oven komen, een merk dat bij ons direct een soort nostalgische kwaliteit oproept.

Maar ook dit klassieke merk gaat met zijn tijd mee. Als het aan Kwekkeboom ligt hebben we geen frituurpan meer nodig om bitterballen, croquetten en andere lekkere hapjes die normaal in het vet gaan te bereiden. Ze kunnen gewoon in de oven!

In de oven?

Snacks uit de oven…we hebben ze al eens eerder geprobeerd, van verschillende merken, maar zijn nooit echt wild enthousiast geworden. Het klinkt zo mooi, minder vet, en zeker ook minder stank in huis (of, als je de frituurpan verbannen hebt, nooit meer door weer en wind heen en weer hoeven rennen naar de schuur), maar ja, de smaak hè. Veel ovensnacks zijn toch wat bleke, slappe of juist droge varianten op het échte werk.

Daar belooft Kwekkeboom verandering in te brengen. Hun Kwekkeboom Oven hapjes zijn écht lekker, met een krokant korstje om je vingers bij af te likken. Onze interesse is gewekt.

Krokant

Kwekkeboom Oven bestaat uit een aantal producten: Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes, Kiphapjes Italiaans, Kiphapjes Kerrie, Kiphapjes Saté, Kaashapjes en Gemixte Hapjes (mix van Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté).

Wij probeerden de Bitterballen, Croquetten en Kaashapjes. Belangrijk is de oven zo warm mogelijk te verhitten, wij kozen bij onze elektrische oven voor 250 graden, dat geeft het lekkerste resultaat. De hapjes verdeel je over een met bakpapier bedekt rooster, om vervolgens de oven 8-12 minuten zijn werk te laten doen. Hierna laat je de hapjes 2 minuten buiten de oven liggen, dit belooft de korst nog krokanter te maken.

Het resultaat

Vol spanning turen we door het ruitje van de oven. Worden de hapjes lekker bruin? En hoe ziet het korstje eruit? Na een minuut of 10 zijn we tevreden met het resultaat, en laten we de hapjes zoals aangeraden twee minuten buiten de oven tot rust komen. Bak je Croquetten en andere hapjes tegelijk, dan kun je de kleinere hapjes er iets eerder uit halen dan de Croquetten, die net wat langer nodig hebben.

Alle snacks hebben een gezond bruin kleurtje gekregen in de oven, en sissen ons tegemoet. Ziet er goed uit! Ze voelen ook lekker stevig en krokant aan, maar waar het echt om draait is natuurlijk de smaaktest.

Goed gelukt!

Krokant! Dat is het eerste woord dat in ons op komt als we de hapjes proeven. De buitenste laag is iets dikker dan bij snacks die in de frituur gaan, en minstens zo crunchy. Ook smaken de snacks zeker niet droog of slapjes, ze zijn werkelijk te vergelijken met traditionele snacks uit de frituur.

Kwekkeboom Oven krijgt kortom voor elkaar wat andere merken tot nu toe niet gelukt is: écht lekkere, en bovenal krokante snacks uit de oven. Je vindt deze nieuwe lijn nu al bij Albert Heijn en Jumbo, begin volgend jaar volgen meerdere supermarkten. De moeite van het proberen meer dan waard, wij halen snel ook de andere varianten nog even in huis!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×