Lifestylelog

Raksja’s armbanden bij Djeenie

raksja2

Tijdens het Hindu feest Raksha Bhandan binden familieleden een amulet aan een zijden koord om elkaars pols. Een symbool van verbintenis, waarmee eveneens wordt beschermd tegen ‘het kwaad’. De Raksja armbanden die je bij Djeenie kunt kopen vonden hun inspiratie in dit mooie ritueel.

De Raksja armbanden zijn ontworpen em handgemaakt door Jozemiek, Djeenie heeft ze in alle 8 de kleuren te koop in de webwinkel (12,95 euro per stuk). Wij mochten zelf zo’n bijzondere Raksja armband bekijken en kozen voor de stijlvolle zwarte versie.

Het principe is simpel en mooi tegelijk: aan een 100% zijden band zijn 2 bedels bevestigd, 1 van glas en 1 van metaal. De band is 1,5 cm breed en circa 85 cm lang. Je kunt ze gemakkelijk om je pols wikkelen, zoals ook tijdens het Hindu feest waar zij hun oorsprong vinden gebeurt, maar ook om je hals, enkel of zelfs in je haar misstaan ze niet!

Het fijne aan zo’n lange band is dat hij altijd past. Heb je moeite om passende armbanden te vinden is dit bijvoorbeeld een perfecte oplossing: of je nu dunne of dikke polsen hebt, een Raksja past altijd! De band is licht elastisch, en makkelijk te knopen. De knoop blijft vervolgens de hele dag prima zitten, maar is gelukkig ook zonder problemen weer los te peuteren.

Na hem op alle mogelijke manieren gedragen te hebben zijn wij enthousiast: een Raksja is een veelzijdig, betaalbaar en tijdloos sieraad, dat vanwege zijn oorsprong ook nog eens perfect geschikt is om cadeau te doen. Onze zwarte variant combineer je moeiteloos met al je kleding, terwijl een gekleurde uitvoering juist voor een mooi, kleurrijk contract kan zorgen. Je koopt ze bij Djeenie, voor 12,95 euro per stuk.


Hoe ontbijt jij in het weekend? Deel je verhaal en win Quaker Complete!

In ons vorige ontbijtverhaal vertelden we je hoe onze doordeweekse ontbijtjes eruit zien: snel, maar dankzij Quaker Complete inmiddels wel lekker. In het weekend heb je natuurlijk meer tijd om een uitgebreid ontbijt klaar te maken. Maar ook daar ontbreekt bij ons de Quaker Complete al een tijdje niet meer.

Gewoon aan de keukentafel

Ontbijten in bed, daar zijn we niet dol op. Al die kruimels, brrr. Ook in het weekend nemen we voor het ontbijt dus plaats aan de keukentafel, maar dan wel wat uurtjes later, en een stuk beter gehumeurd dan doordeweeks. Waar we op maandag t/m vrijdag ‘snel en makkelijk’ de belangrijkste criteria vinden, willen we in het weekend best wat beter ons best doen.

Vers fruit, een sapje, de krant erbij. Rustig aan, en eens bewust genieten van wat je doordeweeks snel-snel doet. Het weekend is het moment dat het ontbijt ook het moment is waarop je plannen maakt voor de rest van de dag. Moeten er boodschappen gedaan worden, of gaan we lekker een dagje op stap? Of zullen we vanavond eens lekker uit eten gaan? Niets zo relaxed als daar bij een ontspannen ontbijtje over na te denken en te praten.

Quaker Complete

Waar er mensen zijn die in het weekend los gaan met gebakken eieren en spek, houden wij het in het weekend ook gewoon op het inmiddels vertrouwde Quaker Complete. Met dit ontbijtje krijg je granen en vezels binnen, en kun je er de rest van de dag tegenaan. En al vinden we ons doordeweekse bakje Quaker Complete al heerlijk, in het weekend pakken we graag een beetje extra uit en voegen we wat vers fruit toe bijvoorbeeld. Een lekkere start van een gezellig weekend!

Hoe ontbijt jij in het weekend? Deel en win!

Nu je weet hoe wij ons weekend ontbijt aanpakken, zij wij nieuwsgierig hoe jij dat doet. Snel snel, of heerlijk uitgebreid? Anders dan doordeweeks, of nauwelijks verschillend? Laat het ons via een reactie in het Facebook venster onder dit bericht weten, en misschien ontvang je 1 van de 5 Quaker Complete proefverpakkingen die we weg mogen geven.

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×