Lifestylelog

Nu op DVD: Quiz

quizdvd

Zin in een avondje Barry Atsma? Het enige dat je hoeft te doen is de DVD ‘Quiz’ in huis halen!

In Quiz speelt Barry de rol van Leo, een nogal snelle en niet altijd even zachtzinnige presentator van een tv-spelletje. De avond na zijn laatste opnames, hij stopt met de quiz, zit hij in een restaurant te wachten op zijn vrouw en kind. Die komen niet. Wel verschijnt er een typisch mannetje, dat zich al snel ontpopt tot een tiran. Een tiran die Leo’s gezin gevangen blijkt te houden. Zij zullen het niet redden… tenzij Leo, net als in zijn eigen quiz een serie vragen goed beantwoordt. Maar dat moet wel snel gebeuren: vrouw en kind bevinden zich in een vollopende watertank… De man blijkt bijzonder veel over Leo en in gezin te weten, misschien wel meer dan Leo zelf. Lastig, want alhoewel hij in deze situatie het slachtoffer is wordt hij er, naarmate je hem beter leert kennen, ook weer niet sympathieker op…

Quiz heeft toen hij uitkwam in de bioscoop niet alleen maar positieve recensies ontvangen. Daar kunnen we ons op zich iets bij voorstellen, er komen wat clichés voorbij en bepaalde zaken hadden vast en zeker beter uitgewerkt kunnen worden. Maar 1 ding doet maker Dick Maas prima: de spanning erin houden.

Wie is die vent? Wat wil hij van Leo? Hoe gaat dit in vredesnaam aflopen? Iets waar je de hele film voor af zult moeten kijken. En alhoewel het verhaal waarschijnlijk ook best in een uurtje had gepast, misschien was het er zelfs beter op geworden, vonden wij dat gezien de grote hoeveelheid Barry Atsma bepaald geen straf!


Hoe ontbijt jij in het weekend? Deel je verhaal en win Quaker Complete!

In ons vorige ontbijtverhaal vertelden we je hoe onze doordeweekse ontbijtjes eruit zien: snel, maar dankzij Quaker Complete inmiddels wel lekker. In het weekend heb je natuurlijk meer tijd om een uitgebreid ontbijt klaar te maken. Maar ook daar ontbreekt bij ons de Quaker Complete al een tijdje niet meer.

Gewoon aan de keukentafel

Ontbijten in bed, daar zijn we niet dol op. Al die kruimels, brrr. Ook in het weekend nemen we voor het ontbijt dus plaats aan de keukentafel, maar dan wel wat uurtjes later, en een stuk beter gehumeurd dan doordeweeks. Waar we op maandag t/m vrijdag ‘snel en makkelijk’ de belangrijkste criteria vinden, willen we in het weekend best wat beter ons best doen.

Vers fruit, een sapje, de krant erbij. Rustig aan, en eens bewust genieten van wat je doordeweeks snel-snel doet. Het weekend is het moment dat het ontbijt ook het moment is waarop je plannen maakt voor de rest van de dag. Moeten er boodschappen gedaan worden, of gaan we lekker een dagje op stap? Of zullen we vanavond eens lekker uit eten gaan? Niets zo relaxed als daar bij een ontspannen ontbijtje over na te denken en te praten.

Quaker Complete

Waar er mensen zijn die in het weekend los gaan met gebakken eieren en spek, houden wij het in het weekend ook gewoon op het inmiddels vertrouwde Quaker Complete. Met dit ontbijtje krijg je granen en vezels binnen, en kun je er de rest van de dag tegenaan. En al vinden we ons doordeweekse bakje Quaker Complete al heerlijk, in het weekend pakken we graag een beetje extra uit en voegen we wat vers fruit toe bijvoorbeeld. Een lekkere start van een gezellig weekend!

Hoe ontbijt jij in het weekend? Deel en win!

Nu je weet hoe wij ons weekend ontbijt aanpakken, zij wij nieuwsgierig hoe jij dat doet. Snel snel, of heerlijk uitgebreid? Anders dan doordeweeks, of nauwelijks verschillend? Laat het ons via een reactie in het Facebook venster onder dit bericht weten, en misschien ontvang je 1 van de 5 Quaker Complete proefverpakkingen die we weg mogen geven.

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×