Lifestylelog

Trinny & Susannah’s make-over missie

makeovermissie

Hun Nederlandse programma Missie Holland mag het dan misschien niet halen bij hun eerdere programma’s, Trinny en Susannah maken hierin wel pijnlijk duidelijk hoe het met de kledingstijl en het zelfbewustzijn van de Nederlandse vrouw is gesteld: onthutsend.

Trinny en Susannah waren, als je het ons vraagt, op hun best in What not to wear. Scherp, spontaan en duidelijk, zo zien we het graag. In Missie Holland komen zij soms iets minder tot hun recht door het soms wat al te veel geacteerde spel, maar 1 ding kunnen ze nog steeds prima: vrouwen zich bewust laten worden van hun kledingstijl.

De Nederlandse vrouw is praktisch. Een spijkerbroek is prima, waarom zou je je zo optutten, ze moeten me maar nemen zoals ik ben! Wat in Missie Holland echter al vaak is aangetoond is dat achter een slonzig uiterlijk een verhaal schuilgaat, er is vaak 1 of andere reden waarom het deze vrouwen niet lukt om er uit te zien zoals ze zo graag willen. Aanpassen van kleding, nadenken over hun sterkte punten en wat ze uit willen stralen verandert soms meer dan ze vooraf vermoeden!

Dit is ook de insteek van het heerlijke boek ‘Trinny & Susannah’s make-over missie’. Word je bewust van hoe je er nu uitziet, en hoe je er beter uit zou kunnen zien. Met tips voor ieder figuur en type, waarbij duidelijke termen en zelfkennis niet worden geschuwd. Er goed uitzien hoeft niet al te veel tijd, moeite of geld te kosten, het is vooral een kwestie van mentaliteit en zelfvertrouwen.

Trinny en Susannah helpen je in dit boek een handje om beter in je vel én je kleding te komen zitten. Wij zouden het boek graag tot verplichte leeskost van de Nederlandse vrouw maken. Weg met de Crocs, jeans en makkelijke truien, het is tijd om jezelf te durven zijn!

Trinny & Susannah’s make-over missie – Trinny Woodall en Susannah Constantine
ISBN: 9789400501829
Lev
19,95 euro


Kwekkeboom Oven: krokante snacks en hapjes uit de oven

Snacks en hapjes uitproberen? Tuurlijk willen we dat! Zeker als ze van Kwekkeboom Oven komen, een merk dat bij ons direct een soort nostalgische kwaliteit oproept.

Maar ook dit klassieke merk gaat met zijn tijd mee. Als het aan Kwekkeboom ligt hebben we geen frituurpan meer nodig om bitterballen, croquetten en andere lekkere hapjes die normaal in het vet gaan te bereiden. Ze kunnen gewoon in de oven!

In de oven?

Snacks uit de oven…we hebben ze al eens eerder geprobeerd, van verschillende merken, maar zijn nooit echt wild enthousiast geworden. Het klinkt zo mooi, minder vet, en zeker ook minder stank in huis (of, als je de frituurpan verbannen hebt, nooit meer door weer en wind heen en weer hoeven rennen naar de schuur), maar ja, de smaak hè. Veel ovensnacks zijn toch wat bleke, slappe of juist droge varianten op het échte werk.

Daar belooft Kwekkeboom verandering in te brengen. Hun Kwekkeboom Oven hapjes zijn écht lekker, met een krokant korstje om je vingers bij af te likken. Onze interesse is gewekt.

Krokant

Kwekkeboom Oven bestaat uit een aantal producten: Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes, Kiphapjes Italiaans, Kiphapjes Kerrie, Kiphapjes Saté, Kaashapjes en Gemixte Hapjes (mix van Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté).

Wij probeerden de Bitterballen, Croquetten en Kaashapjes. Belangrijk is de oven zo warm mogelijk te verhitten, wij kozen bij onze elektrische oven voor 250 graden, dat geeft het lekkerste resultaat. De hapjes verdeel je over een met bakpapier bedekt rooster, om vervolgens de oven 8-12 minuten zijn werk te laten doen. Hierna laat je de hapjes 2 minuten buiten de oven liggen, dit belooft de korst nog krokanter te maken.

Het resultaat

Vol spanning turen we door het ruitje van de oven. Worden de hapjes lekker bruin? En hoe ziet het korstje eruit? Na een minuut of 10 zijn we tevreden met het resultaat, en laten we de hapjes zoals aangeraden twee minuten buiten de oven tot rust komen. Bak je Croquetten en andere hapjes tegelijk, dan kun je de kleinere hapjes er iets eerder uit halen dan de Croquetten, die net wat langer nodig hebben.

Alle snacks hebben een gezond bruin kleurtje gekregen in de oven, en sissen ons tegemoet. Ziet er goed uit! Ze voelen ook lekker stevig en krokant aan, maar waar het echt om draait is natuurlijk de smaaktest.

Goed gelukt!

Krokant! Dat is het eerste woord dat in ons op komt als we de hapjes proeven. De buitenste laag is iets dikker dan bij snacks die in de frituur gaan, en minstens zo crunchy. Ook smaken de snacks zeker niet droog of slapjes, ze zijn werkelijk te vergelijken met traditionele snacks uit de frituur.

Kwekkeboom Oven krijgt kortom voor elkaar wat andere merken tot nu toe niet gelukt is: écht lekkere, en bovenal krokante snacks uit de oven. Je vindt deze nieuwe lijn nu al bij Albert Heijn en Jumbo, begin volgend jaar volgen meerdere supermarkten. De moeite van het proberen meer dan waard, wij halen snel ook de andere varianten nog even in huis!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×