Lifestylelog

The Bodyshop Tea Tree Pore Minimiser

bodyshopporemini

De Tea Tree producten van The Bodyshop kennen we al jaren. Geweldige lijn, zeker voor de onzuivere huid die ook gevoelig is voor agressieve middeltjes. Nieuw is de Pore Minimiser.

Je kent het misschien wel, zeker als je een wat grovere huid hebt. Goed zichtbare poriën, die vaak ook nog eens makkelijk verstopt raken. Deze grove poriën maken dat het egaal aanbrengen van een make-up lastig is, vaakt lijken zij alleen maar meer op te gaan vallen met een foundation erover heen.

De Tea Tree Pore Minimiser gebruik je na je dagcrème, maar voordat je je verdere make-up aanbrengt. Je kunt het product het beste vergelijken met een primer, maar dan wel eentje die je huid egaliseert, poriën minder zichtbaar maakt en matterend werkt. Precies wat een vettige of grovere huid nodig heeft!

Daarnaast helpt de beproefde tea tree-olie natuurlijk ook nog eens om je huid zuiver te houden en ontstekingen en puistjes tegen te gaan. Een product om dagelijks te gebruiken dus, met enerzijds direct zichtbaar resultaat, en daarnaast ook positieve effecten op de lange termijn. Wij probeerden het product ruim twee weken uit, en in die periode werd het met stip onze favoriete primer. Zelfs als je geen echte probleemhuid hebt zorgt de Tea Tree Pore Minimiser ervoor dat je make-up mooier blijft zitten, en je huid in topconditie raakt. Ook fijn: de prijs. Voor een tientje laten wij dit tubetje zeker niet liggen!


Kwekkeboom Oven: krokante snacks en hapjes uit de oven

Snacks en hapjes uitproberen? Tuurlijk willen we dat! Zeker als ze van Kwekkeboom Oven komen, een merk dat bij ons direct een soort nostalgische kwaliteit oproept.

Maar ook dit klassieke merk gaat met zijn tijd mee. Als het aan Kwekkeboom ligt hebben we geen frituurpan meer nodig om bitterballen, croquetten en andere lekkere hapjes die normaal in het vet gaan te bereiden. Ze kunnen gewoon in de oven!

In de oven?

Snacks uit de oven…we hebben ze al eens eerder geprobeerd, van verschillende merken, maar zijn nooit echt wild enthousiast geworden. Het klinkt zo mooi, minder vet, en zeker ook minder stank in huis (of, als je de frituurpan verbannen hebt, nooit meer door weer en wind heen en weer hoeven rennen naar de schuur), maar ja, de smaak hè. Veel ovensnacks zijn toch wat bleke, slappe of juist droge varianten op het échte werk.

Daar belooft Kwekkeboom verandering in te brengen. Hun Kwekkeboom Oven hapjes zijn écht lekker, met een krokant korstje om je vingers bij af te likken. Onze interesse is gewekt.

Krokant

Kwekkeboom Oven bestaat uit een aantal producten: Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes, Kiphapjes Italiaans, Kiphapjes Kerrie, Kiphapjes Saté, Kaashapjes en Gemixte Hapjes (mix van Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté).

Wij probeerden de Bitterballen, Croquetten en Kaashapjes. Belangrijk is de oven zo warm mogelijk te verhitten, wij kozen bij onze elektrische oven voor 250 graden, dat geeft het lekkerste resultaat. De hapjes verdeel je over een met bakpapier bedekt rooster, om vervolgens de oven 8-12 minuten zijn werk te laten doen. Hierna laat je de hapjes 2 minuten buiten de oven liggen, dit belooft de korst nog krokanter te maken.

Het resultaat

Vol spanning turen we door het ruitje van de oven. Worden de hapjes lekker bruin? En hoe ziet het korstje eruit? Na een minuut of 10 zijn we tevreden met het resultaat, en laten we de hapjes zoals aangeraden twee minuten buiten de oven tot rust komen. Bak je Croquetten en andere hapjes tegelijk, dan kun je de kleinere hapjes er iets eerder uit halen dan de Croquetten, die net wat langer nodig hebben.

Alle snacks hebben een gezond bruin kleurtje gekregen in de oven, en sissen ons tegemoet. Ziet er goed uit! Ze voelen ook lekker stevig en krokant aan, maar waar het echt om draait is natuurlijk de smaaktest.

Goed gelukt!

Krokant! Dat is het eerste woord dat in ons op komt als we de hapjes proeven. De buitenste laag is iets dikker dan bij snacks die in de frituur gaan, en minstens zo crunchy. Ook smaken de snacks zeker niet droog of slapjes, ze zijn werkelijk te vergelijken met traditionele snacks uit de frituur.

Kwekkeboom Oven krijgt kortom voor elkaar wat andere merken tot nu toe niet gelukt is: écht lekkere, en bovenal krokante snacks uit de oven. Je vindt deze nieuwe lijn nu al bij Albert Heijn en Jumbo, begin volgend jaar volgen meerdere supermarkten. De moeite van het proberen meer dan waard, wij halen snel ook de andere varianten nog even in huis!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×