Lifestylelog

GOSH BB Cream

goshbb1

Een jaar geleden hadden we er nog nauwelijks van gehoord, maar inmiddels is heel Nederland gevallen voor de BB cream. Steeds meer merken introduceren er eentje, zo ook GOSH.

Een BB cream, wat is het nu precies? Hou het maar op ‘alles dat je huid nodig heeft in 1 flesje’. Een product dat niet volledig dekkend is, zodat je voor de juiste tint niet eindeloos hoeft te zoeken, zoals bij een foundation. Een product dat zorgt dat je ‘s morgens snel klaar bent met je make-up, omdat het gebruik van een primer en moisturizer niet meer nodig zijn: die zitten als in de BB cream verwerkt.

Een product bovendien dat je, in het geval van GOSH, beschermt tegen de zon met een SPF 15, en door de toevoeging van Phytosan zorgt dat je huid intensief wordt verzorgd en verstevigd. Tenslotte kun je met deze BB cream ook nog eens rustig een duik nemen, want hij is waterproof.

Ooit een tubetje tegengekomen dat zoveel voor je huid doet als deze? Nauwelijks mogelijk toch! Wij probeerden de prettig geprijsde GOSH BB Cream (12,99) persoonlijk uit. Alhoewel de tint waarmee we aan de slag gingen (Chestnut, de donkerste van de 3 beschikbare) eigenlijk te donker was voor onze huid, bleek het effect toch prima. Waar je met een te donkere foundation verandert in een ware Rachel Hazes, zorgt deze BB Cream juist voor een ‘zo, die heeft lekker even in het zonnetje gezeten!’ gloed. Niet onnatuurlijk, en daarmee perfect om je zomerse tintje nog even vast te houden.

Na de BB Cream is je huid in principe in 1 klap klaar voor je verdere make-up. Zeker bij een wat vettere huid raden we een licht poedertje wel aan, om glim te voorkomen. Het resultaat houdt de hele dag aan en zorgt voor die gezonde gloed die we zo graag zien op onze huid. Een perfecte BB Cream!


Kwekkeboom Oven: krokante snacks en hapjes uit de oven

Snacks en hapjes uitproberen? Tuurlijk willen we dat! Zeker als ze van Kwekkeboom Oven komen, een merk dat bij ons direct een soort nostalgische kwaliteit oproept.

Maar ook dit klassieke merk gaat met zijn tijd mee. Als het aan Kwekkeboom ligt hebben we geen frituurpan meer nodig om bitterballen, croquetten en andere lekkere hapjes die normaal in het vet gaan te bereiden. Ze kunnen gewoon in de oven!

In de oven?

Snacks uit de oven…we hebben ze al eens eerder geprobeerd, van verschillende merken, maar zijn nooit echt wild enthousiast geworden. Het klinkt zo mooi, minder vet, en zeker ook minder stank in huis (of, als je de frituurpan verbannen hebt, nooit meer door weer en wind heen en weer hoeven rennen naar de schuur), maar ja, de smaak hè. Veel ovensnacks zijn toch wat bleke, slappe of juist droge varianten op het échte werk.

Daar belooft Kwekkeboom verandering in te brengen. Hun Kwekkeboom Oven hapjes zijn écht lekker, met een krokant korstje om je vingers bij af te likken. Onze interesse is gewekt.

Krokant

Kwekkeboom Oven bestaat uit een aantal producten: Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes, Kiphapjes Italiaans, Kiphapjes Kerrie, Kiphapjes Saté, Kaashapjes en Gemixte Hapjes (mix van Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté).

Wij probeerden de Bitterballen, Croquetten en Kaashapjes. Belangrijk is de oven zo warm mogelijk te verhitten, wij kozen bij onze elektrische oven voor 250 graden, dat geeft het lekkerste resultaat. De hapjes verdeel je over een met bakpapier bedekt rooster, om vervolgens de oven 8-12 minuten zijn werk te laten doen. Hierna laat je de hapjes 2 minuten buiten de oven liggen, dit belooft de korst nog krokanter te maken.

Het resultaat

Vol spanning turen we door het ruitje van de oven. Worden de hapjes lekker bruin? En hoe ziet het korstje eruit? Na een minuut of 10 zijn we tevreden met het resultaat, en laten we de hapjes zoals aangeraden twee minuten buiten de oven tot rust komen. Bak je Croquetten en andere hapjes tegelijk, dan kun je de kleinere hapjes er iets eerder uit halen dan de Croquetten, die net wat langer nodig hebben.

Alle snacks hebben een gezond bruin kleurtje gekregen in de oven, en sissen ons tegemoet. Ziet er goed uit! Ze voelen ook lekker stevig en krokant aan, maar waar het echt om draait is natuurlijk de smaaktest.

Goed gelukt!

Krokant! Dat is het eerste woord dat in ons op komt als we de hapjes proeven. De buitenste laag is iets dikker dan bij snacks die in de frituur gaan, en minstens zo crunchy. Ook smaken de snacks zeker niet droog of slapjes, ze zijn werkelijk te vergelijken met traditionele snacks uit de frituur.

Kwekkeboom Oven krijgt kortom voor elkaar wat andere merken tot nu toe niet gelukt is: écht lekkere, en bovenal krokante snacks uit de oven. Je vindt deze nieuwe lijn nu al bij Albert Heijn en Jumbo, begin volgend jaar volgen meerdere supermarkten. De moeite van het proberen meer dan waard, wij halen snel ook de andere varianten nog even in huis!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×