Lifestylelog

Getest: The Body Shop Nutriganics Smoothing Day Cream

Waar de trends op het gebied van gezichtscrèmes de afgelopen jaren steeds indrukwekkender, maar vooral ook technologischer werden, bewijst The Body Shop dat het ook anders kan. Geen DNA wetenschap, geen chemische peeling, maar gewoon puur natuur, dat is hun Nutriganics lijn.

De lijn is er speciaal om de eerste ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Ben je eind twintig, begin dertig, dan wordt een goede verzorging van je huid steeds belangrijker. Alle producten uit de Nutriganics lijn bevatten als basisingrediënten biologische Community Trade-babassuolie uit Brazilië, en biologisch groot-kaasjeskruidextract uit Zwitserland. Vochtregulerend en verzorgend, én door ECOCERT gecertificeerd als biologisch!

In de lijn vind je een Foaming Facial Wash (10 euro), Refreshing Toner (9 euro), Smoothing Serum (16 euro), Smoothing Eye Cream (13 euro), Smoothing Night Cream (16 euro), Smoothing Mask (14 euro) en een Smoothing Day Cream (15 euro). Deze laatste hebben we voor je uitgetest.

De Cream is rijk en verzorgend, dat voel je direct bij het aanbrengen. Het is er eentje die je goed moet inmasseren. Toch is de samenstelling niet vet of glimmend: de crème trekt direct diep in de huid, en maakt voor je gevoel niet alleen het bovenste laagje soepeler en gladder, maar heel je huid elastischer. Fijn, en een prima basis voor je make-up. Je huid blijft urenlang soepel en gehydrateerd, dat er uiteindelijk voor zorgt dat rimpeltjes en lijntjes minder kans krijgen. Een prima product voor een prima prijs!


Kwekkeboom Oven: krokante snacks en hapjes uit de oven

Snacks en hapjes uitproberen? Tuurlijk willen we dat! Zeker als ze van Kwekkeboom Oven komen, een merk dat bij ons direct een soort nostalgische kwaliteit oproept.

Maar ook dit klassieke merk gaat met zijn tijd mee. Als het aan Kwekkeboom ligt hebben we geen frituurpan meer nodig om bitterballen, croquetten en andere lekkere hapjes die normaal in het vet gaan te bereiden. Ze kunnen gewoon in de oven!

In de oven?

Snacks uit de oven…we hebben ze al eens eerder geprobeerd, van verschillende merken, maar zijn nooit echt wild enthousiast geworden. Het klinkt zo mooi, minder vet, en zeker ook minder stank in huis (of, als je de frituurpan verbannen hebt, nooit meer door weer en wind heen en weer hoeven rennen naar de schuur), maar ja, de smaak hè. Veel ovensnacks zijn toch wat bleke, slappe of juist droge varianten op het échte werk.

Daar belooft Kwekkeboom verandering in te brengen. Hun Kwekkeboom Oven hapjes zijn écht lekker, met een krokant korstje om je vingers bij af te likken. Onze interesse is gewekt.

Krokant

Kwekkeboom Oven bestaat uit een aantal producten: Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes, Kiphapjes Italiaans, Kiphapjes Kerrie, Kiphapjes Saté, Kaashapjes en Gemixte Hapjes (mix van Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté).

Wij probeerden de Bitterballen, Croquetten en Kaashapjes. Belangrijk is de oven zo warm mogelijk te verhitten, wij kozen bij onze elektrische oven voor 250 graden, dat geeft het lekkerste resultaat. De hapjes verdeel je over een met bakpapier bedekt rooster, om vervolgens de oven 8-12 minuten zijn werk te laten doen. Hierna laat je de hapjes 2 minuten buiten de oven liggen, dit belooft de korst nog krokanter te maken.

Het resultaat

Vol spanning turen we door het ruitje van de oven. Worden de hapjes lekker bruin? En hoe ziet het korstje eruit? Na een minuut of 10 zijn we tevreden met het resultaat, en laten we de hapjes zoals aangeraden twee minuten buiten de oven tot rust komen. Bak je Croquetten en andere hapjes tegelijk, dan kun je de kleinere hapjes er iets eerder uit halen dan de Croquetten, die net wat langer nodig hebben.

Alle snacks hebben een gezond bruin kleurtje gekregen in de oven, en sissen ons tegemoet. Ziet er goed uit! Ze voelen ook lekker stevig en krokant aan, maar waar het echt om draait is natuurlijk de smaaktest.

Goed gelukt!

Krokant! Dat is het eerste woord dat in ons op komt als we de hapjes proeven. De buitenste laag is iets dikker dan bij snacks die in de frituur gaan, en minstens zo crunchy. Ook smaken de snacks zeker niet droog of slapjes, ze zijn werkelijk te vergelijken met traditionele snacks uit de frituur.

Kwekkeboom Oven krijgt kortom voor elkaar wat andere merken tot nu toe niet gelukt is: écht lekkere, en bovenal krokante snacks uit de oven. Je vindt deze nieuwe lijn nu al bij Albert Heijn en Jumbo, begin volgend jaar volgen meerdere supermarkten. De moeite van het proberen meer dan waard, wij halen snel ook de andere varianten nog even in huis!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×