Lifestylelog

Etos Skin Smoothing Primer

etosprimer

Een goed begin is het halve werk! Zo langzamerhand beginnen Nederlandse vrouwen in te zien dat dat ook voor hun make-up geldt, en beginnen primers aan populariteit te winnen.

Waar primers nog niet zo lang geleden uitsluitend te vinden waren in collecties van dure merken, beginnen zij nu meer en meer op te duiken in betaalbare varianten. Etos introduceerde onlangs een Skin Smoothing Primer voor slechts 5,99 euro, die wij uitgebreid bekeken en testten.

De primer is op zijn zachst gezegd onopvallend, door de complete transparantie valt hij bijna weg tegen zijn achtergrond. Goed gekozen design, want dat is nu net wat een primer ook hoort te doen. Onzichtbaar bereidt het je huid voor op wat komen gaat, in de meeste gevallen je verdere make-up.

Je kunt de Etos Skin Smoothing Primer op verschillende manieren gebruiken: op je ‘blote’ huid, over je dagcrème of als basis voor je foundation. Wij kiezen voor de laatste manier: zeker in het najaar zijn er maar weinig huidjes die genoeg hebben aan een transparant product om er toch fris en verzorgd uit te zien. Wat een primer doet is je huid perfect glad maken, alsof er een heel dun laagje over je huid wordt gelegd.

Dit laagje vervaagt fijne lijntjes en droge plekjes, zodat je make-up veel mooier en gladder aangebracht kan worden. Je ziet, ook bij deze primer van Etos, duidelijk verschil tussen een laagje foundation zonder primer en mét primer: het resultaat is in het laatste geval veel gelijkmatiger, zachter en frisser. En niet alleen direct na het aanbrengen, nee, de kracht van een primer is nu net dat je make-up (doordat je eerst dat laagje over je huid hebt aangebracht) de hele dag veel beter blijft zitten.

Met de introductie van deze zeer betaalbare primer zullen nog meer vrouwen het nut van dit oh zo onzichtbare, en daardoor vaak vergeten product in gaan zien. Het flesje is zeer zuinig in gebruik, aan een paar druppels heb je al genoeg voor je hele gezicht, en is zijn prijs dubbel en dwars waard.


Kwekkeboom Oven: krokante snacks en hapjes uit de oven

Snacks en hapjes uitproberen? Tuurlijk willen we dat! Zeker als ze van Kwekkeboom Oven komen, een merk dat bij ons direct een soort nostalgische kwaliteit oproept.

Maar ook dit klassieke merk gaat met zijn tijd mee. Als het aan Kwekkeboom ligt hebben we geen frituurpan meer nodig om bitterballen, croquetten en andere lekkere hapjes die normaal in het vet gaan te bereiden. Ze kunnen gewoon in de oven!

In de oven?

Snacks uit de oven…we hebben ze al eens eerder geprobeerd, van verschillende merken, maar zijn nooit echt wild enthousiast geworden. Het klinkt zo mooi, minder vet, en zeker ook minder stank in huis (of, als je de frituurpan verbannen hebt, nooit meer door weer en wind heen en weer hoeven rennen naar de schuur), maar ja, de smaak hè. Veel ovensnacks zijn toch wat bleke, slappe of juist droge varianten op het échte werk.

Daar belooft Kwekkeboom verandering in te brengen. Hun Kwekkeboom Oven hapjes zijn écht lekker, met een krokant korstje om je vingers bij af te likken. Onze interesse is gewekt.

Krokant

Kwekkeboom Oven bestaat uit een aantal producten: Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes, Kiphapjes Italiaans, Kiphapjes Kerrie, Kiphapjes Saté, Kaashapjes en Gemixte Hapjes (mix van Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté).

Wij probeerden de Bitterballen, Croquetten en Kaashapjes. Belangrijk is de oven zo warm mogelijk te verhitten, wij kozen bij onze elektrische oven voor 250 graden, dat geeft het lekkerste resultaat. De hapjes verdeel je over een met bakpapier bedekt rooster, om vervolgens de oven 8-12 minuten zijn werk te laten doen. Hierna laat je de hapjes 2 minuten buiten de oven liggen, dit belooft de korst nog krokanter te maken.

Het resultaat

Vol spanning turen we door het ruitje van de oven. Worden de hapjes lekker bruin? En hoe ziet het korstje eruit? Na een minuut of 10 zijn we tevreden met het resultaat, en laten we de hapjes zoals aangeraden twee minuten buiten de oven tot rust komen. Bak je Croquetten en andere hapjes tegelijk, dan kun je de kleinere hapjes er iets eerder uit halen dan de Croquetten, die net wat langer nodig hebben.

Alle snacks hebben een gezond bruin kleurtje gekregen in de oven, en sissen ons tegemoet. Ziet er goed uit! Ze voelen ook lekker stevig en krokant aan, maar waar het echt om draait is natuurlijk de smaaktest.

Goed gelukt!

Krokant! Dat is het eerste woord dat in ons op komt als we de hapjes proeven. De buitenste laag is iets dikker dan bij snacks die in de frituur gaan, en minstens zo crunchy. Ook smaken de snacks zeker niet droog of slapjes, ze zijn werkelijk te vergelijken met traditionele snacks uit de frituur.

Kwekkeboom Oven krijgt kortom voor elkaar wat andere merken tot nu toe niet gelukt is: écht lekkere, en bovenal krokante snacks uit de oven. Je vindt deze nieuwe lijn nu al bij Albert Heijn en Jumbo, begin volgend jaar volgen meerdere supermarkten. De moeite van het proberen meer dan waard, wij halen snel ook de andere varianten nog even in huis!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×