Lifestylelog

De herfst/winter look van John van G

johnvangfw121

Als er 1 make-up merk is dat erin slaagt om ieder seizoen een compleet nieuwe look neer te zetten, dan is dat wel John van G. Actueel, praktisch en zeer compleet: ideaal.

Het voordeel aan de producten van John van G is dat je een aantal producten niet ieder seizoen compleet hoeft te vervangen. Zo worden de oogschaduws en blushes als blokjes in een magnetische verpakking geleverd, die je zo in een los verkrijgbare houder kunt plaatsen. Zo kun je ieder seizoen je favoriete basic kleuren aanvullen met de echte seizoenstoppers.

Ook dit seizoen is er weer gekozen voor kleur, maar dan wel precies die kleuren die passen bij de laatste modetrends. Zo zijn de oogschaduws verkrijgbaar in verschillende tinten bruin (van beige tot koper) en purper, terwijl het bijpassende waterproof oogpotlood (een echte aanrader!) de tint ‘schaduwbruin’ heeft. De wangen zijn neutraal in zalmroze, terwijl de lippen er juist uit mogen springen: afhankelijk van je look en haarkleur kun je kiezen voor uitgesproken mat fuchsia, mat medium purper of de glans van soft violet.

Ook nagels worden nooit vergeten bij John van G, en deze passen in de kleuren fuchsia, aubergine, schaduwbruin en beigebruin perfect bij de overige make-up. Doordat je veel producten los, dus zonder verpakking kunt kopen liggen de prijzen fijn laag: van 4,90 voor een blokje oogschaduw tot 9,50 voor een lipstick.


Kwekkeboom Oven: krokante snacks en hapjes uit de oven

Snacks en hapjes uitproberen? Tuurlijk willen we dat! Zeker als ze van Kwekkeboom Oven komen, een merk dat bij ons direct een soort nostalgische kwaliteit oproept.

Maar ook dit klassieke merk gaat met zijn tijd mee. Als het aan Kwekkeboom ligt hebben we geen frituurpan meer nodig om bitterballen, croquetten en andere lekkere hapjes die normaal in het vet gaan te bereiden. Ze kunnen gewoon in de oven!

In de oven?

Snacks uit de oven…we hebben ze al eens eerder geprobeerd, van verschillende merken, maar zijn nooit echt wild enthousiast geworden. Het klinkt zo mooi, minder vet, en zeker ook minder stank in huis (of, als je de frituurpan verbannen hebt, nooit meer door weer en wind heen en weer hoeven rennen naar de schuur), maar ja, de smaak hè. Veel ovensnacks zijn toch wat bleke, slappe of juist droge varianten op het échte werk.

Daar belooft Kwekkeboom verandering in te brengen. Hun Kwekkeboom Oven hapjes zijn écht lekker, met een krokant korstje om je vingers bij af te likken. Onze interesse is gewekt.

Krokant

Kwekkeboom Oven bestaat uit een aantal producten: Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes, Kiphapjes Italiaans, Kiphapjes Kerrie, Kiphapjes Saté, Kaashapjes en Gemixte Hapjes (mix van Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté).

Wij probeerden de Bitterballen, Croquetten en Kaashapjes. Belangrijk is de oven zo warm mogelijk te verhitten, wij kozen bij onze elektrische oven voor 250 graden, dat geeft het lekkerste resultaat. De hapjes verdeel je over een met bakpapier bedekt rooster, om vervolgens de oven 8-12 minuten zijn werk te laten doen. Hierna laat je de hapjes 2 minuten buiten de oven liggen, dit belooft de korst nog krokanter te maken.

Het resultaat

Vol spanning turen we door het ruitje van de oven. Worden de hapjes lekker bruin? En hoe ziet het korstje eruit? Na een minuut of 10 zijn we tevreden met het resultaat, en laten we de hapjes zoals aangeraden twee minuten buiten de oven tot rust komen. Bak je Croquetten en andere hapjes tegelijk, dan kun je de kleinere hapjes er iets eerder uit halen dan de Croquetten, die net wat langer nodig hebben.

Alle snacks hebben een gezond bruin kleurtje gekregen in de oven, en sissen ons tegemoet. Ziet er goed uit! Ze voelen ook lekker stevig en krokant aan, maar waar het echt om draait is natuurlijk de smaaktest.

Goed gelukt!

Krokant! Dat is het eerste woord dat in ons op komt als we de hapjes proeven. De buitenste laag is iets dikker dan bij snacks die in de frituur gaan, en minstens zo crunchy. Ook smaken de snacks zeker niet droog of slapjes, ze zijn werkelijk te vergelijken met traditionele snacks uit de frituur.

Kwekkeboom Oven krijgt kortom voor elkaar wat andere merken tot nu toe niet gelukt is: écht lekkere, en bovenal krokante snacks uit de oven. Je vindt deze nieuwe lijn nu al bij Albert Heijn en Jumbo, begin volgend jaar volgen meerdere supermarkten. De moeite van het proberen meer dan waard, wij halen snel ook de andere varianten nog even in huis!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×