Lifestylelog

Biodermal Vette & gemengde huid gelcrème

biodermalvetgemengd

Heb je al gezien dat Biodermal nu ook producten heeft in een roze verpakking? Deze zijn er speciaal voor de gevoelige huid, en bevatten zo min mogelijk stoffen waar je huid vervelend op kan reageren.

Parfum en alcohol komen er niet aan te pas, bij de nieuwe ‘roze lijn’. Wel is er gedacht aan verschillende huidtypes, die stuk voor stuk gevoelig kunnen zijn. Het is namelijk niet alleen, zoals velen denken, de droge huid die gevoelig kan reageren, ook de vette of gemengde huid kan daar last van hebben!

Veel producten zijn er niet te vinden, als je huid zowel vet als gevoelig is. Producten voor de onzuivere huid zijn vaak te agressief, terwijl producten voor de droge huid al snel te vet zijn. Biodermal introduceert nu, binnen de ‘gevoelige’ roze lijn, een gelcrème speciaal voor de vette of gemengde huid die gevoelig reageert.

Niet te vet, maar wel vochtinbrengend en verzorgend én overmatige talgproductie tegengaand. Op een milde manier, dus zonder angst voor rode of droge plekjes. De gelcrème voelt bij het aanbrengen lekker fris aan, en smeert goed uit. Na afloop is je huid soepel, maar zit er geen vettig laagje overheen. Zelfs de gevoelige huid op de wangen en rond de ogen reageert er prima op, terwijl het snel glimmende voorhoofd een stuk matter blijft dan bij een crème voor de droge huid. Dit is een product waar veel dames blij mee gaan zijn! De verkoopprijs bedraagt 16,25 euro, de pompflacon is prettig zuinig in gebruik.


Kwekkeboom Oven: krokante snacks en hapjes uit de oven

Snacks en hapjes uitproberen? Tuurlijk willen we dat! Zeker als ze van Kwekkeboom Oven komen, een merk dat bij ons direct een soort nostalgische kwaliteit oproept.

Maar ook dit klassieke merk gaat met zijn tijd mee. Als het aan Kwekkeboom ligt hebben we geen frituurpan meer nodig om bitterballen, croquetten en andere lekkere hapjes die normaal in het vet gaan te bereiden. Ze kunnen gewoon in de oven!

In de oven?

Snacks uit de oven…we hebben ze al eens eerder geprobeerd, van verschillende merken, maar zijn nooit echt wild enthousiast geworden. Het klinkt zo mooi, minder vet, en zeker ook minder stank in huis (of, als je de frituurpan verbannen hebt, nooit meer door weer en wind heen en weer hoeven rennen naar de schuur), maar ja, de smaak hè. Veel ovensnacks zijn toch wat bleke, slappe of juist droge varianten op het échte werk.

Daar belooft Kwekkeboom verandering in te brengen. Hun Kwekkeboom Oven hapjes zijn écht lekker, met een krokant korstje om je vingers bij af te likken. Onze interesse is gewekt.

Krokant

Kwekkeboom Oven bestaat uit een aantal producten: Croquetten, Bitterballen, Kiphapjes, Kiphapjes Italiaans, Kiphapjes Kerrie, Kiphapjes Saté, Kaashapjes en Gemixte Hapjes (mix van Kiphapjes, Kaashapjes en Kiphapjes Saté).

Wij probeerden de Bitterballen, Croquetten en Kaashapjes. Belangrijk is de oven zo warm mogelijk te verhitten, wij kozen bij onze elektrische oven voor 250 graden, dat geeft het lekkerste resultaat. De hapjes verdeel je over een met bakpapier bedekt rooster, om vervolgens de oven 8-12 minuten zijn werk te laten doen. Hierna laat je de hapjes 2 minuten buiten de oven liggen, dit belooft de korst nog krokanter te maken.

Het resultaat

Vol spanning turen we door het ruitje van de oven. Worden de hapjes lekker bruin? En hoe ziet het korstje eruit? Na een minuut of 10 zijn we tevreden met het resultaat, en laten we de hapjes zoals aangeraden twee minuten buiten de oven tot rust komen. Bak je Croquetten en andere hapjes tegelijk, dan kun je de kleinere hapjes er iets eerder uit halen dan de Croquetten, die net wat langer nodig hebben.

Alle snacks hebben een gezond bruin kleurtje gekregen in de oven, en sissen ons tegemoet. Ziet er goed uit! Ze voelen ook lekker stevig en krokant aan, maar waar het echt om draait is natuurlijk de smaaktest.

Goed gelukt!

Krokant! Dat is het eerste woord dat in ons op komt als we de hapjes proeven. De buitenste laag is iets dikker dan bij snacks die in de frituur gaan, en minstens zo crunchy. Ook smaken de snacks zeker niet droog of slapjes, ze zijn werkelijk te vergelijken met traditionele snacks uit de frituur.

Kwekkeboom Oven krijgt kortom voor elkaar wat andere merken tot nu toe niet gelukt is: écht lekkere, en bovenal krokante snacks uit de oven. Je vindt deze nieuwe lijn nu al bij Albert Heijn en Jumbo, begin volgend jaar volgen meerdere supermarkten. De moeite van het proberen meer dan waard, wij halen snel ook de andere varianten nog even in huis!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×